Neža Klančar je prvič v karieri plavala v finalu velikega članskega tekmovanja. Foto: AP
Neža Klančar je prvič v karieri plavala v finalu velikega članskega tekmovanja. Foto: AP

Neža Klančar je v finalu na 50 prosto na progi številka ena odlično startala, obrnila pa je na sedmem mestu. Na koncu ji je uspelo še za dve stotinki popraviti državni rekord, ki ga je postavila v torek v polfinalu. Kot je povedala po tekmi, je ostalo malo grenkega priokusa, saj se je želela spustiti pod mejo 24 sekund.

Zmagala je Švedinja Michelle Coleman (23,52), druga je bila Francozinja Beryl Gastaldello (23,71) in tretja Danka Jule Kepp Jensen (23,89).

Uvrstitev v finale na 100 m mešano
Nežo Klančar je v popoldanskem delu sporeda čakal še polfinale na 100 metrov mešano, potem ko je v dopoldanskih kvalifikacijah s časom 1:00,14 dosegla deveti čas z rekordom sezone. Tudi polfinalni nastop ji je dobro uspel, po prvih dveh obratih je bila druga, nekaj več časa je izgubila po tretjem obratu, ko so plavalke nastopale v prsni tehniki, v zadnjem delu je nato pospešila in končala na tretjem mestu. Slavila je Francozinja Beryl Gastaldello, druga je bila Švedinja Louise Hansson. Finale je na sporedu v četrtek ob 18.58.

Katja Fain je plavala v polfinalu discipline 200 metrov delfin in se z osmim časom 2:08,47 prebila v finale, potem ko je bila Britanka Keanna Macinnes diskvalificirana. Najboljši čas polfinala je imela Nemka Angelina Kohler – 2:05,02.

Katja Fain je v dopoldanskih kvalifikacijah plavala 2:09,15, kar je bil deveti čas.

Prenos evropskega prvenstva je na TV Slovenija 2.

Nastop Neže Klančar na 50 prosto v finalu EP-ja
Nastop Neže Klančar v polfinalu 100 m mešano
Zelo dober nastop Neže Klančar in nov državni rekord