Foto: Grgo Jelavić/Pixsell/BoBo
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell/BoBo

Slovenija je na prvih dveh obračunih doživela poraz. Najprej so bili s 7:11 boljši Slovaki, nato pa s 5:13 še Romuni. Tokrat pa je bil poraz zelo visok, eden rekordnih reprezentančnih. Na prejšnjem EP-ju je Madžarska prav tako premagala Slovenijo z rezultatom 23:7.

Za nami je prvi del tekmovanja, v katerem smo igrali tri različne tekme. Prva s Slovaško je še bila enakovredna, Romunija in Nizozemska pa sta veliko bolj kakovostni od nas. Borbenosti igralcem ne morem očitati, danes smo igrali še brez treh najstarejših igralcev, vendar upam, da bomo do četrtka v polni postavi, kajti zdaj so pred nami tekme, v katerih se lahko nadejamo ugodnejšega izida.

Mirko Vičević, selektor slovenske reprezentance

Selektor Slovenije Mirko Vičević je odpočil edinega profesionalca v ekipi kapetana Jašo Kadivca in močnega Benjamina Popovića, kapetanski trak je tokrat nosil vratar Jure Beton.

Nizozemci so zadevali z vseh položajev, Slovenci pa se v napadu proti agresivnemu presingu nikakor niso znašli in že v uvodu v tretji del je razlika postala dvomestna (13:3). Do konca so Nizozemci razliko le povišali, po tretji četrtini je Nizozemska vodila za +13 (19:6). V zadnji četrtini so Nizozemci zadeli še štirikrat, Slovenci pa enkrat, za končnih 23:7.

Sloveniji zdaj ostaja boj za 13. ali 15. mesto. V četrtek bo tekmec Malta, ki je na tem prvenstvu dosegla zmago nad Izraelom. V primeru zmage se bodo Slovenci z boljšim iz dvoboja med Slovaško in Izraelom pomerili za 13. mesto, v primeru poraza pa s slabšim moštvom za 15.

Vaterpolisti izgubili tudi tretjo tekmo na EP-ju

EVROPSKO PRVENSTVO
SKUPINA D, Dubrovnik

NIZOZEMSKA – SLOVENIJA
23:7 (7:2, 4:1, 8:3, 4:1)

Nizozemska: Huijsmans, van den Burg 1, Rouwenhorst, Kastrop, van Ijperen 3, de Mey 3, te Rile 2, Nispeling 3, Muller 1, de Weerd, van der Weijden 5, ten Broek 5, Westerveld.

Slovenija: Beton, Raljić, Čanč 1, Lah 1, Stefanović 3, Pušavec, Šantak, Paunović, Seljak, Justin, Troppan 2 (2), Cerar, Žurbi.

Igra z igralcem več: 10/15; 3/8.
Petmetrovke: 2/2; 1/2.

SLOVAŠKA – ROMUNIJA
7:8 (1:1, 3:3, 3:2, 0:2)

Vrstni red: Romunija 9, Nizozemska 6, Slovaška 3, Slovenija brez točke.