Belgijski prvak je namreč že v 5. minuti povedel z golom Tiaga Carpesa. Kozli so nato pritiskali za izenačenje. V 17. minuti je bil Alen Fetić s šestih metrov nenatančen in je žogo poslal mimo gola. Sodnik je 6-metrovko za Dobovec dosodil, potem ko je Carpes na sredini igrišča storil prekršek nad Klemnom Duščakom.

Slovenski prvaki pred prvo tekmo v Moskvi. Foto: Sandi Škvarč
Slovenski prvaki pred prvo tekmo v Moskvi. Foto: Sandi Škvarč

Duščak podal, Turk izenačil
Kozli so izenačenje dočakali v 33. minuti, ko je Duščak pred vrati Halleja ukradel žogo enemu od Belgijcev, nato pa podal na drugo stran, kjer je Teo Turk zatresel nebranjeni del mreže.

Slavje Dobovca po uvodni zmagi. Foto: Sandi Škvarč
Slavje Dobovca po uvodni zmagi. Foto: Sandi Škvarč

Fetić zabil odločilni gol, Čujec potrdil zmago
Pet minut pozneje je Fetić lepo utekel na podajo iz avta in "s prve" matiral belgijskega vratarja. Halle je nato vse sile vrgel v napad, a je slovenska obramba vzdržala, tudi s pomočjo vratarja Damirja Puškarja. Prav v zadnjih sekundah tekme pa je na drugi strani Kristjan Čujec zabil za 3:1.

Na turnirju v Moskvi igrajo še domači KPRF in Mostar, s katerim se bo Dobovec pomeril v sredo. KPRF je v torek Mostar ugnal s 7:2.

Na zaključni turnir le zmagovalec turnirja
Na zaključni turnir najboljše četverice potuje le zmagovalec skupine. Tekme bodo še v treh skupinah. V skupini B so Sporting, gostitelj Tjumen, Ajat in Novo Vrijeme s Slovenci Igorjem Osredkarjem, Matejem Fiderškom in Tomislavom Horvatom. Skupino C sestavljajo Benfica, Murcia, Pesaro in Kairat Almaty, skupino D pa Barca, Herson, Sparta Praga in Stalica Minsk.

FUTSAL

LIGA PRVAKOV

ELITNI DEL, Moskva, skupina A

1. krog:
DOBOVEC PIVOVARNA KOZEL – HALLE-GOOIK (BEL)
3:1 (0:1)
Turk 33., Fetić 38., Čujec 40.; Carpes 5.

KPRF (RUS) – MOSTAR 7:2 (4:0)


2. krog, sreda ob 14.45:
MOSTAR – DOBOVEC PIVOVARNA KOZEL
Ob 17.45:
KPRF – HALLE-GOOIK


3. krog, petek ob 14.45:
HALLE-GOOIK – MOSTAR
Ob 17.45:
DOBOVEC PIVOVARNA KOZEL – KPRF