Janja Garnbret je v vrhu svetovnega plezanja in želi v Tokiu, kjer bo ta šport prvič na sporedu, osvojiti eno od medalj. Foto: EPA
Janja Garnbret je v vrhu svetovnega plezanja in želi v Tokiu, kjer bo ta šport prvič na sporedu, osvojiti eno od medalj. Foto: EPA

Lani so zaradi epidemije vse tekme odpadle, pred dvema letoma pa je najboljša slovenska plezalka zmagala na vseh tekmah balvanskega plezanja. Generalko pred uvodno tekmo nove sezone je opravila uspešno, prejšnjo nedeljo je zmagala na državnem prvenstvu.

Mia Krampl obožuje Japonsko in že odšteva do olimpijskih iger

"Super je pripravljena. Na vseh treningih je naredila malo napak, bila pa je stopničko pred preostalimi. Njena forma me ne skrbi," je zadovoljen slovenski selektor Gorazd Hren.

S svojim trenerjem Romanom Krajnikom sta se sicer v zadnjih mesecih posvetila predvsem hitrostnemu plezanju, saj je to neizogibno na poti do olimpijskega uspeha: "Od lani do letos mi je uspel ogromen napredek, a želim še več. Z Romanom stremiva k popolnosti. Za zdaj vse poteka tako, kot sva si zamislila."

Pred Tokiem bo Janja Garnbret zelo pazila, da ne bo zasičenosti s tekmovanji: "Nočem preveč tekmovanj pred olimpijskimi igrami, da tja pridem spočita in stoodstotno pripravljena."

Garnbretova želi priti na olimpijske igre spočita, zato bo izpustila nekaj tekmovanj