Aksel Lund Svindal je na superveleslalomu Bodeja Millerja prehitel za 28 stotink. Foto: EPA
Aksel Lund Svindal je na superveleslalomu Bodeja Millerja prehitel za 28 stotink. Foto: EPA

Tu lahko zdaj v tekmah "uživamo" v spomladanskih temperaturah, predvidoma do torka. Pozabili smo na resnično šalo izpred nekaj dni: "Če ti vreme v Vancouvru ni všeč, počakaj nekaj minut."

Vabljeni k poslušanju:
- Pregled OI-ja, 1. del
- Pregled OI-ja, 2. del

"You again, you a...hole, you double a...hole"
Bode Miller
je pravi frajer. Ob prihodu Aksla Lunda Svindala v cilj superverleslaloma, je ob vnovič izgubljeni zlati medalji kriknil: "You again, you a...hole, you double a...hole." Potem sta oba bruhnila v smeh.

Nekateri znajo poraze prenašati bolje kot drugi. Nekateri pa tudi zmag ne znajo prenašati. To najbolje občutimo, ko jih čakamo v t. i. mešani coni. Nekateri uspeha ne znajo deliti s svojimi navijači po vsem svetu, drugi se ustavijo ob vsakem mikrofonu in svinčniku ter ignorirajo pozive prostovoljcev, da se mudi na novinarsko konferenco in potem še na dopinški pregled.

Igre za zdaj "čiste"
Za zdaj goljufov ni, opravili so že več kot 1.300 testov. So pa domov predčasno poslali enajst pripadnikov varnostnih sil olimpijskih iger. Štiri vojake in sedem policistov. Na novinarski konferenci so se tudi v varnostni službi VANOC-a spomnili na statistiko. Pri več kot 10.000 posamezniki, ki skrbijo za varnost na igrah, je vendarle 11 res majhen odstotek, so dejali.

Občutek varnosti
Precej malo možnosti imate, da vas na teh igrah popolnoma pregledajo ob vstopu na prizorišče. Eden izmed članov naše radijske ekipe je imel to "srečo" le enkrat. Precej bolj varne se počutimo brez avtomatskih pušk v rokah mrkih predstavnikov posebnih vojaških enot, ki so bili stalni spremljevalci vse od Salt Lake Citya.

Uroš Volk, Radio Slovenija