Po uri proslavljanja v slačilnici so se Kanadčanke vrnile v bolj ali manj izpraznjeno dvorano,  kjer so na ledu pile šampanjec, pivo in kadile cigare. Foto: Reuters
Po uri proslavljanja v slačilnici so se Kanadčanke vrnile v bolj ali manj izpraznjeno dvorano, kjer so na ledu pile šampanjec, pivo in kadile cigare. Foto: Reuters

Kanadska hokejska zveza se je za ravnanje svojih zlatih deklet že opravičila: “V trenutnem razburjenju je proslavljanje zapustilo meje naše slačilnice, kar se ne bi smelo zgoditi. Ekipa obžaluje, če je proslavljanje zlate medalje spravilo v kakršno koli zadrego MOK ali kanadski olimpijski komite.”

Legendarna kapetanka ne obžaluje
Kapetanka kanadske zlate reprezentance Hayley Wickenheiser je bila manj pripravljena na pokoro. “Osvojile smo olimpijsko zlato medaljo v naši domovini in zdaj se moramo braniti za način, kako smo proslavljale,” je dejala novinarjem. Hayley Wickwenheiser se svojega početja ne sramuje in pojasnjuje, da se je “sporno” proslavljanje, ki je “neke vrste tradicija v hokeju”, zgodilo le nekaj ur po tekmi. Dodala je, da so dekleta le uživala trenutek: “Stvari se pač dogajajo. Vsak bi moral globoko vdihniti. Nihče v ekipi ne kadi.”

Dvakratna strelka v finalu Marie-Philip Poulin, ki še ni dopolnila 19 let in po predpisih, ki veljajo v Britanski Kolumbiji, ne dosega starostne meje za pitje alkohola, je svoje početje obžalovala.

Hitro opravičilo zadovoljilo MOK
Po četrtkovi zmagi z 2:0 v finalni tekmi nad ZDA so se domače igralke, še vedno oblečene v svoje drese in z medaljami okrog vratu, vrnile na ledeno ploskev, kjer so spile šampanjec in pločevinke piva ter pokadile cigare. Dogajanje je izvršni direktor iger Gilbert Felli tedaj ocenil kot neprimerno in napovedal preiskavo MOK-a, čemur pa so se po hitrem opravičilu Kanadske hokejske zveze odpovedali.