Robert Kranjec bo imel novo priložnost za dobre skoke v ponedeljek na ekipni tekmi. Foto: EPA
Robert Kranjec bo imel novo priložnost za dobre skoke v ponedeljek na ekipni tekmi. Foto: EPA
Robert Kranjec
Kranjec: Treningi žal ne štejejo. Foto: Reuters

28-letni Kranjčan se zaveda, da je zamudil lepo priložnost za vrhunski izid. "Od aprila naprej sem treniral samo za olimpijske igre, vse misli so bile na igrah. Na mali skakalnici sem presenetil, ko sem bil šesti. Na veliki skakalnici sem bil vselej med prvimi osmimi na treningih, vendar treningi žal ne štejejo. Šteje samo tekma," je za Radio Slovenija povedal zmagovalec letošnjega svetovnega pokala v poletih.

Kranjec, ki že ima olimpijsko medaljo izpred osmih let z ekipne tekme, meni, da bo ta uspeh letos težko ponoviti: "V Salt Lake Cityju smo bili na posamični tekmi trije Slovenci uvrščeni med 11. in 15. mestom. Slovenci so navajeni, da slišijo samo 1., 2. in 3. mesto. Pred osmimi leti smo bili ekipno zelo močni in se nam je uspelo prebiti na stopničke. Tokrat bo težje."

Prevc: Uspela sta mi dva dobra skoka
Peter Prevc
, ki je na srednji napravi presenetil s sedmim mestom, je bil tudi z drugim nastopom zadovoljen: "Uspela sta mi dva dobra skoka, bil sem drugi najboljši Slovenec. Ne bi imel nič proti tudi, če bi bil jaz 26. in bi Robi zmagal. Tudi to bi bilo super. Za ekipno tekmo bomo videli, kaj bo. Kar bo, bo. Poskusili bomo narediti dobre skoke, potem bomo pa videli, ali bodo kaj prinesli. Mislim, da se bo vzdušje do ponedeljkove tekme spet popravilo."
Trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan bo četverico za ekipno tekmo določil po nedeljskem uradnem treningu. Kranjec, Prevc in Mitja Mežnar imajo mesta zagotovljena, medtem ko se bosta za zadnje mesto pomerila Jernej Damjan in Primož Pikl.