Tina Maze v Črni pričakuje največjo zabavo do zdaj. Foto: STA
Tina Maze v Črni pričakuje največjo zabavo do zdaj. Foto: STA
Tina Maze in Andrea Massi
Dvojec za uspeh - Tina Maze in Andrea Massi. Foto: STA
Tina Maze
Presrečna dobitnica dveh srebrnih kolajn. Foto: STA
Tina Maze
Tina Maze bo v prihodnosti naskakovala veliki kristalni globus. Foto: 00STA

9. mesto seveda ni rezultat, ki bi razveselil nosilko dveh srebrnih kolajn, a razočarana tudi ne sme biti, saj v slalomu pred letošnjo sezono nikdar ni bila med deseterico v svetovnem pokalu.
V veleslalomu pokurila precej moči
"Andrei sem rekla, da bom jokala tri dni, ko se olimpijske igre končajo. Sem čustvena oseba in jok se mi ne zdi slaba stvar. Že po prvi vožnji sem preveč zaostajala, zato tudi nekaj solz po koncu slaloma. Tudi utrujena sem, zato pridejo čustva še toliko bolj na plan. V celoti gledano, sem zadovoljna in z lepimi občutki odhajam z olimpijskih iger. Če pogledamo slalomske rezultate v tej sezoni, bi več res težko pričakovala. To je super uspeh, saj sem letos v slalomu zelo napredovala. Bilo bi preveč pričakovati, da bi v slalomu osvojila kolajno," je v pogovoru za Radio Slovenija Igorju Tomincu povedala slovenska junakinja iger v Vancouvru.

"Včeraj sem dala vse od sebe in pokurila precej moči. Težko je bilo tekmovati v takem ritmu. Druge tekmovalke so bile lahko bolj osredotočene na slalom," je dodala 26-letna Mazejeva, ki se v domovino vrača v nedeljo. Zdaj pričakuje "največjo fešto v zgodovini Črne in se ne boji, da tam ne bo zelo pestro".

Massi: Psihično so bile igre zelo zahtevne
Vodja njene ekipe Andrea Massi je poudaril, da je priložnost za boljšo uvrstitev verjetno zapravila že v prvi vožnji. "Imela je najslabšo štartno številko. A nimam je za kaj kriviti. Borila se je do konca in pokazala, da je vrhunska tekmovalka do konca iger. Poudarjam, da ne smemo pozabiti, kako zahtevne so bile te olimpijske igre psihično - z vsemi treningi, padci na smuku, adrenalinom ... Fizično je zdržala in moramo jo pohvaliti. Kondicijsko je dobro delala. Fizično je zelo močna že po naravi, zdaj pa še toliko bolj, ko je natrenirana," je svojo varovanko hvalil goriški trener.

Italijan, s katerim Korošica sodeluje v zadnjih sezonah, je Tinine olimpijske igre ocenil z oceno odlično: "Ko je Tina izgubila tisto medaljo v superkombinaciji, nam je bilo žal. Nato smo osvojili dve kolajni, kar ni tako lahko, kot se morda zdi. Ni lahko potrditi rezultatov iz svetovnega pokala. Razlike so bile vedno minimalne, tekme kakovostne."

Naslednji cilj je globus
Za konec se je Massi ozrl še na dozdajšnjo prehojeno pot z Mazejevo, pa tudi v prihodnost. "Tina je bila vedno tehnično močna. Pohvaliti moram klubske trenerje za to, kar so naredili z njo, ko je bila še mlada. Ima dobre in široke osnove. Težko jo je bilo sicer spraviti nazaj, ko je izgubila stik z vrhom. Spremenili smo veliko zadev - prehrano, psihofizično pripravo ... Kar je naredila, je nekaj neverjetnega. Če hočemo narediti še boljše izide, bo treba narediti še večjo spremembo. Tina pripada smučarski zvezi. Priznam, ta nas ni ovirala, pomagala pa nam tudi ni! Razen Marjana Černigoja, ki je profesionalec in se tako tudi obnaša. Ne bom popustil, kot sem že večkrat povedal! Naš naslednji cilj bo globus - ali veliki ali veleslalomski. Seveda ciljamo na veliki globus, a za ta projekt je treba imeti vse zadeve urejene," je razložil Massi.

In koliko časa bo Mazejeva sploh še smučala? "Ne vem, koliko časa še. O tem se bo ona odločila, na to nimam nobenega vpliva," je odgovoril Massi.