Scott je odpotoval domov, kjer bo verjetno zabavo lahko nadaljeval brez strogih pogledov sivolasih mož ... Foto: EPA
Scott je odpotoval domov, kjer bo verjetno zabavo lahko nadaljeval brez strogih pogledov sivolasih mož ... Foto: EPA

Lago je v snežnem žlebu v četrtek osvojil bron, zvečer pa je v majici ameriške reprezentance odšel na zabavo, na kateri so ga fotografirali tudi paparaci spletne strani TMZ. Na fotografiji lahko vidimo mladenko, ki se sklanja nad njegov intimni predel in poljublja medaljo, na drugi fotografiji pa jo razigrano drži z usti. Lago je videti nasmejan, z rokami pa privzdiguje majico. Poleg je bil tudi Lagov kolega iz moštva Greg Bretz, ki je prizor veselo slikal.

22-letni Lago se je takoj, ko so fotografije prišle v javnost, opravičil ameriškemu olimpijskemu komiteju in ameriški zvezi za smučanje in deskanje, nato pa prostovoljno zapustil olimpijsko vas.

Vsi olimpijci morali na poseben tečaj
Zaradi več podobnih incidentov, ki so se zgodili na prejšnjih zimskih igrah v Torinu (smučar v prostem slogu Jeret Peterson je moral takrat zaradi pretepa predčasno zapustiti igre), je ameriški olimpijski komite pred tokratnimi igrami svoje športnike pozval, naj se na tekmovališčih in zunaj njih lepo in primerno vedejo.

Pred poletnimi igrami v Pekingu so pri komiteju oblikovali "program ambasador", ki se ga morajo udeležiti vsi ameriški potniki na igre, a prav Lago je bil zaradi hude poškodbe tega tečaja pred potjo v Vancouver oproščen.