Narava je za zdaj močnejša. Nov spored tekmovanj v alpskem smučanju še ni znan. Foto: EPA
Narava je za zdaj močnejša. Nov spored tekmovanj v alpskem smučanju še ni znan. Foto: EPA
Armin Zoggeler
Eden izmed favoritov Armin Zoggeler se je po tragični nesreči Nodarja Kumaritašvilija takole pripravljal na trening. Foto: Reuters

Smuk bi moral biti po prvotnem urniku danes ob 20.45, a so bili organizatorji zaradi obilnega deževja in zmehčane proge prisiljeni tekmo prestaviti.

Vreme organizatorjem pošteno nagaja, saj so morali odpovedati že žensko kombinacijo, ki bi morala biti prvotno v nedeljo. To bodo izpeljali v četrtek, ko bo ob 19.00 na sporedu smuk, ob 22.00 pa slalom. Vremenske razmere naj bi se izboljšale v ponedeljek, ko bodo poskušali organizatorji znova izvesti olimpijski smuk.

Vancouver že doživel dva vrhunca
Na sporedu sta bila že dva vrhunca: skoki na srednji napravi so se končali z zmagoslavjem Simona Ammanna, odlična sta bila tudi Robert Kranjec in Peter Prevc. Šprint biatlonk se je končal z zmago Slovakinje Anastazije Kuzmine.

Spodaj si lahko preberete prve zanimivosti iz Kanade.

Če ni snega, je dobro tudi gnojilo
Pretoplo, deževno pomladno vreme, tehnične težave, smrt tekmovalca, protesti … Kot da se je prav vse zarotilo proti organizatorjem zimskih olimpijskih iger, ki pa zaradi teh zares neugodnih okoliščin ne nameravajo obupati. Vremenski fenomen "el nino", ko je letošnja zima nad Vancouvrom in okolico nenavadno mila in "zelena", je dodobra načel živce sicer zelo potrpežljivih in brezbrižnih Kanadčanov. Biatlonsko progo za sobotno žensko preizkušnjo v 7,5 km dolgem šprintu, razmočeno zaradi toplega vremena, nameravajo utrditi z gnojilom, prav s tisto snovjo, ki se dodaja zemlji za večanje njene rodovitnosti. Po progi v Whistler Olympic Parku bodo raztrosili ureo, koncentrirano dušično gnojilo, ki se ga sicer uporablja za dognojevanje poljščin, vrtnin, okrasnih rastlin, trate, sadnega drevja in vinske trte. In seveda za "dognojevanje" snega, so pozabili dopisati izdelovalci gnojil.

V Vancouvru lepše kot v Torinu
Kar nekaj slovenskih športnikov, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Vancouvru, je štiri leta prej tekmovalo tudi na igrah v Torinu. Praktično vsi menijo, da so igre v Kanadi vsaj za zdaj veliko bolje organizirane in da je v Vancouvru ter Whistlerju veliko lepše kot v Italiji. Slovenci so zadovoljni z nastanitvijo, hrano in drugimi rečmi, še posebej pa so navdušeni nad prostovoljci, ki pomagajo organizatorjem. Ti so polni prijaznosti, pomagajo ti na vsakem koraku. Edino težavo, vsaj tistim v Vancouvru, predstavlja prevoz, ki bi lahko bil bolje organiziran.