Curling oz. laično rečeno balinanje na ledu se bo predstavil širši slovenski javnosti. Foto: EPA
Curling oz. laično rečeno balinanje na ledu se bo predstavil širši slovenski javnosti. Foto: EPA
Slovensko olimpijsko mesto
Slovensko olimpijsko mesto vabi v Ljubljano in Maribor! Foto: MMC RTV SLO

Mesti bosta med 12. februarjem in 3. marcem, ko na Prešernovem trgu sledi uraden sprejem slovenskih olimpijcev (dogajanje v Mariboru se bo končalo 28. februarja), postali Slovensko olimpijsko mesto oziroma osrednji prizorišči olimpijskega gibanja v Sloveniji ter uradni stičišči slovenske olimpijske reprezentance in njenih navijačev.

Spremljanje v živo s trga in stadiona
Na Prešernovem trgu se bo bogat programski del z animacijami dnevno začenjal ob 17. uri (program na osrednjem odru se bo pričenjal ob 18. uri), na velikem zaslonu pa bo mogoče spremljati vse slovenske ter preostale zanimivejše nastope iz Vancouvra. Med počitnicami bodo že v dopoldanskih urah program za (naj)mlajše obogatile olimpijske urice. V Mariboru bo za zabavo najmlajših poskrbljeno vsak dan med 10.00 in 17.00 uro, ko bodo odprte ustvarjalne delavnice Zveze prijateljev mladine Maribor, celoten program s prenosi in aktivnostmi pa bo trajal vse do 23. ure.

Lahko premagate Jureta Koširja?
Kaj vse se bo še dogajalo v Ljubljani in Mariboru? Zdajšnji in nekdanji slovenski olimpijci (Jure Košir, Primož Ulaga, nepozabne "vražje" Slovenke in drugi), s katerimi se bo mogoče tudi uradno fotografirati, bodo skozi pogovor razkrili marsikatero zanimivost, za še bolj pristno vzdušje pa bo poskrbljeno z rednim javljanjem iz Vancouvra, kjer bomo vsak dan s prve roke izvedeli, kaj se dogaja v Kanadi.

Curling se predstavi Sloveniji
Kot se za olimpijsko vzdušje spodobi, se bodo obiskovalci slovenskega olimpijskega mesta lahko poizkusili tudi v številnih športno-zabavnih aktivnostih: tako v Ljubljani kot v Mariboru se bodo lahko pomerili v dotlej morda manj znanem curlingu, ki v Slovenijo prihaja prvič, teku na smučeh ali izzvali Jureta Koširja v t. i. "The Best Of Us Challengeu": ali lahko podrete njegov rezultat (10,7 m) v petih zaporednih (zajčjih) skokih s smučarskimi čevlji? Na Snežnem stadionu v štajerski prestolnici pa bo ob tem mogoče še drsati, igrati hokej, smučati, za deskarje in smučarje prostega sloga pa bo postavljen tudi "jump park".

Dogajanje bo ažurno podprto tudi na spletnem mestu www.olympic.si/olimpijskomesto in socialnih omrežjih (Facebook, Twitter), obiskovalci Slovenskega olimpijskega mesta pa bodo spletno skupnost lahko (so)ustvarjali tudi s svojimi video- in fotoprispevki.