Teterjeva se je po olimpijskem zlatu leta 2006 resneje posvetila humanitarnemu delu, lani se je le vrnila v svetovni pokal. Foto: EPA
Teterjeva se je po olimpijskem zlatu leta 2006 resneje posvetila humanitarnemu delu, lani se je le vrnila v svetovni pokal. Foto: EPA

23-letnica iz Vermonta ima slavo in srečo, vedno znova pa ugotavlja, da izvajanje trikov na snegu niti ni slaba izbira za življensko kariero. Vendar ima socialni čut pri prvakinji v snežnem kanalu izpred štirih let, tokrat je bila srebrna za Avstralko Torah Bright, vsaj tako pomembno vlogo kot deska.

Po Torinu prava priložnost
Z njo se je sproprijateljila že pri devetih letih: "Vedno sem se počutila srečno in privilegirano zaradi mojega življenja, od odraščanja do priložnosti, ki sem jih imela. Od mladih nog sem vedela, da če mi uspe, hočem biti nekdo, ki bo "vračal nazaj" in bo vzornik. Po prejšnjih olimpijskih igrah je bila za to prava priložnost."

"Imam veliko sponzorjev za seboj"
Teterjeva je po Torinu 2006 prek svoje spletne strani (hannahsgold.com) začela misijo za pomoč osiromašeni kenijski vasici Kirindonu, da dobi življensko pomembne stvari: "Začenjamo s Kenijo, da poskrbimo vsaj za čisto vodo, nato pa upam, da se bomo razširili. Imam veliko sponzorjev za seboj."

V svoji akciji pridobila tudi proizvajalca sladoleda
Kljub vsem aktivnostim je seveda vse podredila ubranitvi naslova v Vancouvru, vendar je bila na koncu vseeno prekratka oz. je bila Brightova toliko boljša. Ne glede na to se bo njena dobrodelnost nadaljevala. Med sponzorji je tudi eden izmed proizvajalcev sladoleda, ki izhaja, tako kot ona, iz Vermonta.

Zares "kul"
Teterjeva se ob omembi "javorjeve blondinke" (poimenovana po njeni barvi las in po tem, da njena organizacija del denarja služi tudi iz prodaje javorjevega sirupa) rada nasmeji. "Ves iztržek od prodaje tega okusa gre moji organizaciji, hkrati pa vse o njej lahko preberete tudi na lončku. Zares "kul" je. To je izjemna stvar za moja prizadevanja v Keniji."

Potem ko je v Park Cityju na grand prixu prejšnji mesec osvojila drugo mesto, je darovala svoj zaslužek - 10.000 dolarjev - za žrtve potresa na Haitiju.