Ivan Hudač verjame, da bo Petra Majdič nadaljevala kariero. Foto: STA
Ivan Hudač verjame, da bo Petra Majdič nadaljevala kariero. Foto: STA
Petra Majdič in Ivan Hudač
Odločitev o tem, ali bo nadaljevala kariero, bo Petra Majdič sporočila v naslednjih mesecih. Foto: STA

"Tem besedam ni treba posvečati preveč pozornosti. Trenutno so čustva po padcu in tekmi še vedno zelo močna in seveda Petra Majdič potrebuje mir, ne pa, da se ubada še z vprašanji o koncu kariere. Mora se najprej spočiti, nato dobro doumeti vse svoje dosežke, uživati v priznanju ljudi, ko pa se bo malo spočila, lahko šele začne razmišljati o tem, ali bo kariero končala ali še nadaljevala,” pravi Hudač.

Interni pogovori že potekajo
"Za zdaj imamo vsi v ekipi, tudi tekmovalci in spremljevalci, željo nadaljevati tekaško pravljico. Kako bomo o tem čutili čez nekaj časa, je vprašanje. Morda si bomo premislili. Naši interni pogovori že potekajo in za zdaj motivacija in želja še obstajata. Seveda pa je zelo pomembno, kako bo s Petrinim zdravjem. Ta čas se še ne ve, ali bo imela kakšne posledice, ki bodo vplivale na trening, lahko pa se zgodi, da bo takoj, ko se bo povsem pozdravila, lahko štartala s treningom kot v minulih sezonah,” opozarja Hudač in o nadaljnji karieri svoje varovanke dodaja: "Te končne odgovore bomo vsi dobili pravočasno. In verjamem, da bodo pozitivni.”

"Tudi pri drugih vidim velik potencial"
V nekaterih pogledih je Hudač prepričan, da ima Slovenija potencial tudi za novo Petro Majdič. "Dekleta so pokazala, in to ne samo enkrat, da so zelo obetavna. Kar se tiče kompletnega pogleda, za zdaj Petra še nima prave naslednice, naj omenim samo njeno univerzalnost tako na dolge kot kratke proge kot tudi njeno borbenost in motivacijo. Seveda, nihče se ne rodi na takšni ravni, kot je Petra zdaj. Vsak mora na svoji poti ogromno delati, da pride do takšne ravni. Tu vidim tudi velik potencial, saj če bodo imeli fantje in dekleta željo in predvsem trdno voljo ter dovolj moči, tako fizične kot psihične, imajo vse možnosti, da pridejo do takšne ravni,” še dodaja Hudač.