Lucija Hribar. Foto: EPA
Lucija Hribar. Foto: EPA

V finale mnogoboja se uvrsti 24 najboljših telovadk, med katerimi so v slovenskem taboru upravičeno pričakovali tudi 22-letno Lucijo Hribar. Telovadka Zelene jame je po nastopu povedala, da v celoti gledano z današnjo predstavo ni zadovoljna. Na štirih orodjih je zbrala 48,565 točke, pred prvenstvom je upala na okroglih 50. Za preboj v finale bi bilo dovolj že 49,199 točke.

"Nisem povsem zadovoljna, saj mi je ušla velika priložnost za finale v mnogoboju. Padla sem na parterju pri zadnji akrobatiki. Mislim pa, da sem se s tem dosežkom uvrstila na svetovno prvenstvo," je iz Turčije sporočila mlada telovadka.

"Ko zdaj razmišljam, pravzaprav sploh ne vem, kaj se je zgodilo. Začelo se je slabo, končalo pa dobro. Prvič sem imela v sestavi ta element v zadnji akrobatiki. Očitno sem si preveč želela in na koncu mi ni uspelo. Škoda," je dejala telovadka, ki je na preostalih treh orodjih prikazala dobre nastope.

"Z drugimi orodji sem zadovoljna. Na gredi mi sicer nečesa niso šteli, pa ne vemo, zakaj ne, saj sem element dobro naredila. Nismo pa se odločili za spremembo, ker ne bi bilo velike spremembe v končnem zbiru točk in rezultatu," je še pojasnila najboljša slovenska telovadka to sezono.

Komaj 17-letna Zala Trtnik, lani še mladinka, je tokrat zbrala 47,298 točke in v mnogoboju zasedla 47. mesto, Meta Kunaver pa je zbrala 41,132 točke.

"Današnja tekma se ni izšla po načrtih. Lucija je bila najbližje finalu mnogoboja, ampak se ji je pripetil padec v zadnji diagonali na parterju. Na preostalih treh orodjih je nastopila dobro. Zala je slabo naredila parter, nato pa je padla na preskoku, kar se ji je zgodilo prvič. Meta je imela največ težav pri preskoku. S te tekme se ne vračamo z najboljšimi občutki," je ocenil trener Urban Sever.

Kot je dodal, so bile telovadke precej bolje pripravljene, a tega na tekmi niso pokazale. "Škoda, da dekletom ni uspelo na tekmi pokazati nastopov, kot jih znajo. Vseeno je treba glave dvigniti in se začeti boriti za svetovno in naslednje evropsko prvenstvo. Vsa dekleta so napredovala in precej otežila sestave. Gremo domov trenirat, da bomo boljši, kot smo bili danes," je še napovedal Sever.

Tako Hribar kot Trtnik pa sta bržčas že izpolnili osnovni cilj in se z mnogobojem uvrstili na jesensko svetovno prvenstvo. Prvenstvo v Antwerpnu bo glavno kvalifikacijsko sito za nastop na olimpijskih igrah 2024 v Parizu.

Ekipno zmagale Britanke

Podelili so tudi drugi komplet kolajn za najboljše ekipe. V torek so prvič v zgodovini ekipni naslov osvojili italijanski telovadci, pri dekletih pa so bile najboljše britanske telovadke. Prvakinje so postale s 164,428 točke pred branilkami naslova Italijankami (161,629), tretje so bile Nizozemke (158,896).

Slovenke (Hribar, Trtnik in Kunaver) so s 136,995 točke zasedle 23. mesto.