Jernej Slivnik je dobro odprl novo sezono. Foto: dostopno
Jernej Slivnik je dobro odprl novo sezono. Foto: dostopno

Uvod v paraolimpijsko sezono je bil za 21-letnega Jerneja Slivnika zelo uspešen. Na slalomih evropskega pokala v Resterhöheju je bil tako v soboto kot nedeljo tretji, s čimer je postavil dobre temelje za nadaljevanje, ko se bo meril tudi na tekmah najvišje ravni.

"Danes spet tretje mesto, vendar pa sta bili to vožnji brez večjih napak. Vesel sem za ta dva rezultata in da sem uspešno odprl sezono. Bilo je kar nekaj novih in dobrih tekmovalcev, kar me veseli, da je konkurenca iz leta v leto močnejša," je po uvodnih nastopih dejal Hrušičan. "Občutki na snegu in same vožnje so bili na odsekih že zelo dobri. Tudi pristop na tekmi je bil pravi že od samega starta. Imam pa še prostor za napredek in grem pozitivno v nove treninge in tekme."

Na prvih tekmah svetovnega pokala bo Slivnik nastopil na avstrijskem prizorišču Steinach am Brenner med 7. in 10. decembrom, svetovno prvenstvo za parasmučarje v Lillehammerju bo med 8. in 23. januarjem prihodnje leto, največje tekmovanje, paraolimpijske igre v Pekingu, pa med 4. in 13. marcem.