Patrik Divković Foto: www.alesfevzer.com
Patrik Divković Foto: www.alesfevzer.com

Divkovič je imel v težki kategoriji kanček sreče z žrebom in preskočil prvi boj, nato pa je gladko odpravil Poljaka Adriana Wojtowiaka. Za pot v Pariz je padel še bronast z zadnjega svetovnega prvenstva Belorus Artsjom Plonis.

"Bilo je zelo težko. Poljak je v prvi rundi celo vodil in šele na koncu sem zmogel preobrat. V drugi rundi se mi je odprlo in s 13:1 sem jo dobil predčasno," je povedal vrhniški borec, ki je v prvem boju dobil tudi potrditev, da je v dobri dnevni formi.

A nasprotnik je bil Plonis, bronast s SP-ja, ki je pred tem v Sofiji odpravil olimpijskega podprvaka iz Tokia Makedonca Dejana Georgijevskega, tudi nosilca srebra z lanskih evropskih iger. "Dvoboj je bil izjemno izenačen. Prvo rundo je dobil Plonis s 3:2, drugo jaz zaradi večje aktivnosti, tretjo pa sem nato v svoj prid odločil z 2:1," je drugi boj opisal 23-letni slovenski reprezentant.

"Izjemno sem vesel. Olimpijske igre so sanje vsakega športnika, v tekvondoju pa je to morda še dodatno težko, saj v vsaki kategoriji lahko nastopi le po 16 tekmovalcev. Odločilno je bilo, da sem verjel vase in vedel, da lahko zmagam. Želja je bila res velika," je še dejal nekdanji mladinski svetovni prvak.

Zdaj ga čaka priprava na Pariz. "Mislim, da sem že za turnir v Sofiji delal v šesti prestavi, a za Pariz bo treba najti še kakšno višjo. Zdaj se priprave začenjajo na novo."

Ivan Trajkovič je obvladoval prvi boj z Romunom Mihaiem Adrianom Custescom, pa čeprav je slavil le z 2:1 v rundah. V drugem boju pa je bil zanj premočan Nedžad Husić iz Bosne in Hercegovine.