Anže Peharc bo v ponedeljek v igri za medaljo. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Peharc bo v ponedeljek v igri za medaljo. Foto: www.alesfevzer.com

Moške kvalifikacije je dobil Rus Aleksej Rubcov, ki je bil za malenkost boljši od Peharca na drugem mestu. Oba sta kvalifikacije končala s tremi osvojenimi vrhovi od petih. O prvem mestu pa je odločalo manjše število poskusov.

Tretje mesto kvalifikacij je pripadlo še enemu Rusu, Vadimu Timonovu, četrti je bil Edvards Gruzitis iz Latvije, prvo peterico je zaokrožil drugi Slovenec Jernej Kruder, ki je imel na svojem seznamu osvojena vrhova dveh balvanskih smeri od petih.

V ponedeljek bosta na sporedu polfinalni in finalni preizkušnji v balvanskem plezanju. V ženski konkurenci Slovenija nima predstavnice v Moskvi. Vita Lukan, ki se je pripravljala na nastop, je zaradi pozitivnega izvida na novi koronavirus ostala doma v Sloveniji.

Zadnji dan prvenstva prihodnjo soboto, ko se bo prvenstvo stare celine sklenilo s preizkušnjo v kombinaciji, bosta znana tudi dobitnika preostalih dveh olimpijskih vozovnic za Tokio 2021. Slovenska kandidata za zadnjo evropsko olimpijsko vozovnico sta Peharc in Kruder.