Mitja Petkovšek na tekmah svetovnega pokala v zadnjih sezonah skoraj ne pozna poraza. Foto: Reuters
Mitja Petkovšek na tekmah svetovnega pokala v zadnjih sezonah skoraj ne pozna poraza. Foto: Reuters
Adela Šajn
Adela Šajn je bila na parterju tretja, medtem ko na gredi ni prišla v finale. Foto: MMC RTV SLO

Petkovšek se je v Nemčiji predstavil s svojo "staro" sestavo, ki pa je po novem pravilniku vredna dve desetinki točke manj (16,2). Francoz Cucherat se je predstavil s tri desetinke težjo vajo, a je zaradi administrativne napake pri sestavljanju vaje dobil nižjo oceno in spet končal za slovenskim šampionom.

"Malo mi je žal Cucherata, saj sva velika prijatelja, in tokrat je v vaji naredil preveč dobrih elementov ter v bistvu zaradi birokratske napake ostal brez zmage. Glede na to, da je to šele uvod v sezono, bi mu sodniki lahko pogledali skozi prste in tudi moj trener Edi Kolar je skušal posredovati v njegovo korist, a so sodniki ostali neomajni."

32-letni Petkovšek je bil zelo zadovoljen s svojo predstavo, misli pa je že usmeril k evropskemu prvenstvu: "Razen majhnega poskoka pri seskoku je bila vaja super. Vesel sem, da mi je v bistvu edini pravi test pred bližnjim evropskim prvenstvom tako dobro uspel, zdaj bom do Milana treniral še dodaten element - toč za 360 stopinj -, da bom imel v rokavu dodatnega aduta."

Na tekmi svetovnega pokala je v nedeljo blestela tudi najboljša slovenska telovadka Adela Šajn, ki je na parterju z oceno 13,675 osvojila tretje mesto: "Res sem na parterju prejela svojo najvišjo oceno kariere in se predstavila s še dve desetinki točke težjo vajo ter tako izpolnila svoj cilj pred finalom, a prioriteta vseeno ostaja gred!"

Prav tako tretji je bil v soboto Sašo Bertoncelj na konju z ročaji.

T. O.