Tjaša Vozel je popravila lasten rekord. Foto: EPA
Tjaša Vozel je popravila lasten rekord. Foto: EPA

S tem je za tri stotinke sekunde izboljšala lasten slovenski rekord, dosežen pred petimi leti na mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem.

"Z današnjim rekordom sem seveda zelo zadovoljna, saj ga nisem pričakovala. Letos sem dosegala izide okrog 1:09 in realno sem merila na izid okrog 1:08,6. Po petih letih sem tako rekorda zelo vesela. Vsekakor mi to daje veliko pozitivne motivacije za naprej in nastope na 200 m prsno, saj bom s to hitrostjo lažje zdržala na prvih stotih metrih," je po nastopu povedala 26-letna Vozlova, ki je obenem priznala, da že pogreša kakšno večje tekmovanje. V petek jo čaka nastop še na 50 m prsno.

Tjaša Vozel izboljšala rekord na 100 metrov prsno

Po pričakovanjih je dve zmagi dosegla Mariborčanka Katja Fain, ki je konkurenco prepričljivo ugnala na 400 m prosto in 200 m delfin, z izborom disciplin pa vnovič dokazala, da je tudi prvenstvo v Kranju izbrala za močan trening. Na 50 m hrbtno je izstopala zmaga Celjanke Anemari Košak, ki nastopa za ljubljansko Olimpijo, v dvoboju s Fužinarjevo olimpijko Janjo Šegel. Na 4 x 100 m prosto so se zmage veselile plavalke Olimpije na čelu z nadarjeno Nežo Klančar, ki je osvojila srebro v osrednji disciplini dneva na 100 m prsno.

Kranj gosti državno prvenstvo v plavanju

V moški konkurenci so prvi dan prepričali plavalci kranjskega Triglava in Fužinarja. Triglavan Sašo Boškan se je le na tri desetinke približal slovenskemu rekordu Mariborčana Blaža Medveška na 50 m hrbtno, nato pa se je s soplavalci veselil še zmage v prestižni štafeti na 4 x 100 m prosto. Fužinarju sta zmagi priplavala Lovro Knez na 100 m prsno in Jaš Berložnik na 200 m delfin. Naslov na 400 m prosto je osvojil mladi plavalec ljubljanske Olimpije Jaka Pušnik.