Plezalni šov Triglav The Rock Ljubljana se je s tremi izdajami na Kongresnem trgu zapisal med najbolj atraktivne športne tekme v Sloveniji, menijo organizatorji. Foto: www.alesfevzer.com
Plezalni šov Triglav The Rock Ljubljana se je s tremi izdajami na Kongresnem trgu zapisal med najbolj atraktivne športne tekme v Sloveniji, menijo organizatorji. Foto: www.alesfevzer.com

Ambasador projekta je slovenski reprezentant Jernej Kruder, ki pravi, da bo letošnja izvedba posebna, saj so organizatorji tudi zaradi koronskih omejitev spremenili izziv. "Dnevni del šova bo niz plezalnih izzivov po stavbah, strukturah in ograjah v središču mesta, zvečer pa se bo plezalo na steni nad Ljubljanico, pri čemer zgrešen oprimek pomeni padec v vodo," je med drugim dejal Simon Rožnik, vodja agencije Extrem.

"Letošnje tekmovanje Triglav the Rock Ljubljana bo res posebno, saj se bo v kvalifikacijah plezalo po objektih, ki so del mesta. Za napovedni film sem preplezal nekaj Plečnikovih stvaritev in lahko rečem, da je bilo drugače kot plezanje v skali ali na umetni steni. A še vedno je to plezanje in v tem pogledu športni izziv," je povedal Kruder.

Prvi del bo potekal od 9.00 do 17.00, ko bodo na več točkah v središču Ljubljane postavljeni izzivi za plezalce. Plezalo se bo po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah ... Vsak izziv bo ovrednoten in tako bodo plezalci nabirali točke. Šest najboljših se bo pridružilo povabljenim plezalcem v finalu.

Pravi adrenalinski izziv za tekmovalce in gledalce bo večerni finale, ki bo ob 20.00 na posebni plezalni steni, postavljeni nad Ljubljanico. Na steni bosta hkrati tekmovala po dva tekmovalca in zmagovalec bo tisti, ki bo prvi priplezal do zadnjega oprimka.

Plezalo se bo lahko le z rokami, uporaba nog ne bo dovoljena. Tekmovanje bo po piramidnem sistemu na izpadanje, zmagovalec iz para bo nadaljeval v naslednji krog do končnega zmagovalca. Ker bo stena postavljena nad vodo, bo vsaka napaka plezalca kaznovana s padcem v Ljubljanico.