Pii Babnik je letos uspel preboj proti vrhu. Foto: www.alesfevzer.com
Pii Babnik je letos uspel preboj proti vrhu. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska golfistka Pia Babnik si deli 103. mesto in se ni uvrstila pod rez, ki omogoča igranje v zadnjih dveh dneh.

Najboljše golfistke sveta ta konec tedna nastopajo na zadnji postaji velikih turnirjev sezone. Na prvenstvu Velike Britanije oziroma AIG Opnu si bodo udeleženke razdelile 6,8 milijona dolarjev, zmagovalka pa bo domov odšla bogatejša za dober milijon dolarjev.

Babnik je letos prvič igrala na vseh petih "majorjih". Na prvem aprila, Ana Inspiration, je zablestela s tretjim mestom, na prvenstvu PGA se ni prebila v rez, na prvenstvu ZDA ter prvenstvu Evian pa je dosegla 44. oziroma 54. mesto.

Pia Babnik, ki zaseda 48. mesto na svetovni lestvici profesionalnih igralk golfa, je lani prvič nastopila na prvenstvu Velike Britanije, najstarejšem "majorju" v koledarju profesionalnih golfistk, vendar se po dveh dneh ni prebila v zgornji del nastopajočih.

Tudi letos ji preboj ni uspel, tekmovanje je končala z delitvijo 103. mesta in s skupno sedmimi udarci nad parom.

Pred zadnjim "majorjem" so na prejšnjih štirih letos zmagale štiri različne golfistke: Chevron Championship je osvojila Američanka Jennifer Kupcho, OP ZDA Novozelandka Minjee Lee, prvenstvo PGA Chun In-gee, prvenstvo Evian pa Kanadčanka Brooke Henderson.