Zdravko Počivalšek pravi, da bodo potrebni pomembni koraki, da se bo šport obdržal vsaj na prejšnji ravni. Foto: Televizija Slovenija
Zdravko Počivalšek pravi, da bodo potrebni pomembni koraki, da se bo šport obdržal vsaj na prejšnji ravni. Foto: Televizija Slovenija

Počivalšek je na novinarski konferenci povedal, da je tudi poklicni šport pomembna gospodarska panoga. "Želim si, da se tudi na področju tekmovanj stvari čim prej normalizirajo, zato ker je to tudi to del slovenske ekonomije. Naredili bomo vse, da se slovenski šport vrne v stare tirnice," je povedal Počivalšek.

Na vprašanje novinarke Maje Hrvatin, kako pomagati klubom pri likvidnostnih težavah, Počivalšek odgovarja: "Gre za dve pomembni področji. Na eni strani lahko vsi tisti klubi, ki so organizirani kot gospodarski subjekti, sodelujejo v prvih dveh svežnjih pomoči, za druge in tudi za financiranje športa nasploh pa je treba narediti korak tudi v tretjem svežnju, kajti omogočiti moramo, da bo šport financiralo gospodarstvo na drugačen način, kot smo to počeli doslej. Ko rečem na drugačen način, mislim na to, da morajo biti pogoji taki, da bodo stimulativni za gospodarske družbe, da bodo sofinancirale šport na vseh področjih. To je bila sicer želja že v predhodnem obdobju, ampak zdaj so nas razmere zaradi te krize prisilile, da bomo morali narediti pomembne korake, če bomo hoteli naš šport obdržati vsaj na prejšnji ravni."

Konkretnih rešitev Počivalšek ni razkril. "Izračuna za šport še nismo pripravili, to je domena ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport. V sodelovanju z njimi bomo pripravili predlog ukrepov za tretji sveženj pomoči," je še dodal Počivalšek.