Trenutek, ko ni bilo več dvoma, kaj se dogaja v ringu v Liverpoolu. Obtolčeni Kash Ali je v nemoči ugriznil Davida Pricea v trebuh. Foto: Reuters
Trenutek, ko ni bilo več dvoma, kaj se dogaja v ringu v Liverpoolu. Obtolčeni Kash Ali je v nemoči ugriznil Davida Pricea v trebuh. Foto: Reuters

Nenavaden incident se je zgodil v peti rundi, ko je 35-letni David Price osem let mlajšemu Kashu Aliju, dotlej še neporaženemu boksarju iz Birminghama, zadal nekaj silovitih udarcev.

Ali se je na niz udarcev odzval nešportno in svojega nekdanjega sparingpartnerja spravil na tla, nato pa ga močno ugriznil in pustil jasno vidne sledi ugriza na njegovem trebuhu (glej galerijo).

Sodnik, ki je Alija že prej opomnil zaradi udarca v zadnji del Priceove glave, je Alija takoj diskvalificiral, zmago pa dodelil starejšemu boksarju, sicer domačinu iz Liverpoola. Očitno lačni boksar je moral boksarsko areno zapustiti na hitro, potem ko so jezni gledalci nanj zmetali kopico kozarcev s pijačo.

Po razglasitvi zmage je Price, ki je zatrdil, da ga je nasprotnik v dvoboju ugriznil več kot le enkrat, povedal, da ga je Ali zaprosil za povratni dvoboj, a ga je zavrnil. "Ne želim si ringa še enkrat deliti s takšno živaljo," je bil zgrožen Price. "Že predtem je nekajkrat poskusil z grizenjem. Pomislil sem, da je povsem izgubil glavo. Močno sem ga udaril v telo, tik preden je še zadnjič ugriznil." Po ogledu posnetkov so našteli štiri poskuse ugrizov Alija.

Pred 22 leti je Tyson odgriznil del Holyfieldovega ušesa
Seveda je incident v ringu hitro obudil spomin na najbolj razvpito športno grizenje v zgodovini boksa. 28. junija 1997 sta se v Las Vegasu za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji pomerila Evander Holyfield in Mike Tyson, končalo pa se je z diskvalifikacijo takrat prvega boksarja na svetu. Tyson je namreč odgriznil košček ušesa šokiranemu Holyfieldu.