Anka Pogačnik je nastopila, čeprav jo motijo številne poškodbe. Foto: www.alesfevzer.com
Anka Pogačnik je nastopila, čeprav jo motijo številne poškodbe. Foto: www.alesfevzer.com

V četrtek bosta nastopila še judoista v odprti kategoriji Vito Dragič in Enej Marinič.

32-letna Anka Pogačnik se je pomerila z Danko Emelie Sook. V preteklosti je Gorenjka dobila dva od treh dvobojev, tokrat pa je bila brez možnosti, saj je Sook boj ob koncu prve minute končala z davljenjem.

Dvoboj je morala predati
Za tekmovalko Triglava je bil to hud udarec, saj je nazadnje izgubila nastop na olimpijskih igrah v Tokiu za dve točki, po današnjem porazu v prvi borbi bo šlo spet zelo tesno: "Ni mi uspelo pokazati, kar znam. Želela sem si več. Vedela sem, da je tekmica odlična v parterju, branila sem se pred končnim prijemom, po davljenju pa sem morala dvoboj predati."

Sorodna novica Leški tudi letos klonila pred Agbegnenou, tokrat v boju za bron

Ves čas ima težave s poškodbami
Po dvoboju je razkrila, da je imela majhne možnosti, a v želji po odhodu v Pariz je tvegala z nastopom na svetovnem prvenstvu: "Imam veliko poškodb, ki jih sproti saniramo le toliko, da lahko tekmujem, a izpuščam treninge, jih prilagajam, kar se pozna na tatamiju. Prav zdaj čakam izvide magnetne resonance, potem pa me čakajo terapije in znova terapije. Poškodovala sem si levi komolec, po operaciji komolca še levo ramo in roka ni prava."

V boju za olimpijske igre je dodala: "Sem sem prišla, da bi potrdila nastop na olimpijskih igrah, tako pa sem v položaju, da še vedno lahko izpadem. Zdaj upam na najboljše in da bodo zmagali tisti, ki bodo morali zmagati."

Poraz proti olimpijski podprvakinji
Metka Lobnik
je imela težko naloga. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa jo je čakala olimpijska podprvakinja, Francozinja Madeleine Malonga. Ta je dvoboj obvladovala in si po 20 sekundah z metom priborila prednost. V naslednjih dveh minutah je Slovenko prisilila v tri opomine. Lobnik je res lepo akcijo izvedla le ob koncu prve minute, ko je Francozinjo že spravila iz ravnotežja, za uspešen met pa ji je zmanjkalo nekaj rotacije.

"Francozinja je veliko višja od mene, kar mi ne ustreza. Sama sem bila v položaju, ko sem morala nekako bežati, saj lažje pride do dobrega prijema. Sama nisem toliko hitrejša, da bi se prijemu izognila. Ne obremenjujem pa se z imeni in zato sem šla v borbo sproščeno in iskala priložnost. Skušala pa sem popraviti napake od prej, kar je cilj proti vsaki borki in nekaj pozitivnih malenkosti je bilo," je po porazu povedala Lobnik.