Darko Jorgić je bil v prvem krogu prost, v drugem krogu v posamični konkurenci pa ga je premagal Kiril Gerasimenko. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je bil v prvem krogu prost, v drugem krogu v posamični konkurenci pa ga je premagal Kiril Gerasimenko. Foto: www.alesfevzer.com

Jorgić je poraz doživel zelo čustveno, saj je bil po porazu pred domačimi gledalci vidno jezen. "Po tako izgubljenem obračunu ne moreš biti vesel. Športnik se sooča z zmagami in porazi. V petem nizu bi se bi lahko dvoboj končal tudi drugače, a treba je dvigniti glavo in se pripraviti za Pariz," je po koncu dvoboja dejal Jorgić.

Darko Jorgić: Razočaran sem, imel sem svoje možnosti

V posameznih nizih sta se tekmeca sicer pogosto izmenjavala v vodstvu, a je v dramatičnem petem nizu Jorgiću sreča obrnila hrbet. "Pri izidu 10:9 in 11:10 sta se zgodila dva pardona v korist nasprotnika. V kolikor bi se razpletlo drugače, bi se dvoboj končal z mojo zmago. Toda tega ne bom nikoli izvedel. V letošnji sezoni me sreča res ne spremlja, a upam, da se bodo stvari morda drugače obrnile v Parizu," je dejal Jorgić, ki je odločilni niz izgubil z izidom 17:19.

Jorgić je v dvojicah skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem izgubil dvoboj s švedsko navezo Anton Källberg/Kristian Karlsson. Šveda sta bila boljša s 3:2 v nizih. Jorgić je tako končal nastope na letošnjem WTT Star Contenderju v Tivoliju, na katerem ni več slovenskih predstavnikov.

Pot Jorgića na domačem turnirju se je hitro končala

"Za nama je prišla utrujenost po posamičnih obračunih. Potrebovala sva nekaj časa, da sva se vrnila v pravi ritem. Mislim, da sva spet odigrala vrhunsko partijo, a na koncu sreča ni bila na najini strani. Za naju je bil ta dvoboj tudi dobra priložnost za uigravanje pred evropskim prvenstvom, ki bo oktobra letos potekalo v Linzu," je po koncu dvoboja dejal Jorgić.

Slovensko-hrvaška naveza je slabo začela uvodna niza. Šveda sta dominirala predvsem v drugem, ki sta ga dobila z 11:1. Toda nato sta se Jorgić in Pucar zbrala ter dobila tretji in četrti niz. V odločilnem petem nizu sta bila znova bolj zbrana Šveda, ki sta ga po tesni končnici dobila z 12:10. V finalu se bosta pomerila s francosko dvojico Simon Gauzy/Alexis Lebrun.

Jorgić se sicer po neuspehu na WTT Star Contenderju v Tivoliju odpravlja na dopust. "Mislim, da je bila sezona zelo naporna. Moram se odpočiti, saj sem sodeloval na preveč turnirjih, pred katerimi nisem imel pravega treninga. Po premoru sledijo priprave na Pariz, ki bodo potekale v Vrsarju, kjer upam, da bom s treningi nadoknadil tisto, kar sem v dosedanjem poteku sezone izgubil," je v izjavi za medije dejal Jorgić.

Iz tekmovanja sta popoldne med ženskimi dvojicami izpadli tudi Ana Tofant in Sara Tokić. Od njiju je bila s 3:1 v nizih boljša južnokorejska dvojica Cheonhui Joo/Jihee Jeon.