Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com

Deni Kožul je Phakpuma Sanguansina premagal brez oddanega niza s 3:0 (12,5,3), tudi Darko Jorgić, osmi igralec svetovne lestvice, je svojo nalogo opravil brezhibno. Nasprotnika Sarajuta Tančaroena je ugnal s 3:0 (6,9,7). Peter Hribar je imel nekoliko več dela, proti Pattaratornu Passaraju je slavil po petih nizih s 3:2 (-9, 4, 7, -9, 8).

Slovenci so z dvema zmagama vodilni v skupini. Kitajska, ki je bila v prvem krogu prosta, je v s 3:0 premagala Portoriko, ZDA pa so bile danes proste.

"Za zdaj gre vse po načrtu. Deni igra zelo prepričljivo, Darko pravi, da še ne čuti žogice, ki je nekoliko mehkejša, upam pa, da se bo po tej zmagi Peter le sprostil. Bi se pa rada zahvalila organizatorjem, ki so nam omogočili, da sem med tekmo s fanti v povezavi preko Zooma, sicer je nekoliko zamika, vendar je tudi to bolje kot nič," je bila zadovoljna selektorica Andreja Ojsteršek Urh, ki (zaradi okužbe) na daljavo vodi slovensko reprezentanco.

V nedeljo bo za Slovenijo prost dan, v ponedeljek sledi tekma z branilko naslova Kitajsko, ki ima kar 21 naslovov, za konec skupinskega dela tekmovanja pa v torek še dvoboj z ZDA.