Dejan Zavec z nestrpnostjo pričakuje newyorški obračun. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec z nestrpnostjo pričakuje newyorški obračun. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zavec pričakuje potrditev dvoboja s Thurmanom

Obračun v novi športni dvorani v Brooklynu bo 9. marca prenašala televizija HBO, zmagovalec pa bo dobil pravico do izziva prvaka po verziji WBO Tima Bradleyja, ki si je šampionski pas priboril lani z zmago proti Filipincu Mannyju Pacquiau.

Zavec je pri svojih 37 letih veliko bolj izkušen od 24-letnega nasprotnika s Floride, vendar zadnji doslej v poklicni karieri še ni doživel poraza. Zavec si je doslej nabral 32 zmag od tega 18 s k. o. in dva poraza. Thurman je nabral 19 zmag, od tega jih je 18 končal predčasno.

Z boksanjem se je začel ukvarjati kot amater, prvi dvoboj je imel leta 1997. V amaterski karieri je dosegel 101 zmag od tega 76 s k. o. Lani novembra je zelo odmevala njegova veličastna zmaga proti nekdanjemu svetovnemu prvaku Carlosu Quintani v četrti rundi s k. o.

Thurman je za medij "Fight Hype" zagotovil, da se pripravlja na dvoboj in dejal, da se nad izborom nasprotnika ne pritožuje, saj gre za dobrega boksarja, ki je visoko na lestvici WBO, jemlje ga kot nov izziv na svoji poti do vrha. Američan si je ogledal posnetek dvoboja Zavca z Andrejem Bertom v ZDA septembra 2011 in ugotovil, da Slovenca ne sme podcenjevati, saj ga doslej ni še nihče povsem zasenčil. Thurman je izrazil željo, da bo prav on tisti, ki mu bo to uspelo.

Zavec pričakuje potrditev dvoboja s Thurmanom