Roglič znova skočil kot skakalec - na odru in na suho

Zdaj 34-letni Zasavec je za dobrodelno dražbo dal na voljo 12 različnih športnih rekvizitov, ki so ga spremljali skozi športno kariero: tako kolesarsko kot tudi skakalno. Z njimi se je zbralo rekordnih 200.180 evrov za štipendije mladim športnikom, ki potrebujejo finančno podporo.

Primož Roglič je bil kot boter hkrati gostitelj in gost dobrodelnega večera, okoli katerega se je vrtelo celotno dogajanje. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Roglič je bil kot boter hkrati gostitelj in gost dobrodelnega večera, okoli katerega se je vrtelo celotno dogajanje. Foto: www.alesfevzer.com

Roglič, štirikratni zmagovalec največjih tritedenskih kolesarskih dirk, je ob koncu prireditve dobrodelno žogo in naziv ambasadorja oziroma botra projekta predal nasledniku. Žogo je na daljavo ujel Goran Dragić. Kapetan zlate košarkarske reprezentance iz leta 2017 bo tako kot njegovi predhodniki bedel nad zbiranjem sredstev za mlade športnike iz socialno šibkejših okolij. V njegovem imenu je žogo dobrodelnosti v dvorani hotela Union v Ljubljani prevzel mladi košarkar Urh.

"Žal mi je, da me ni z vami. Sem več kot 8000 km stran. Primož, hvala, da si bil letos ambasador za zbiranje sredstev za mlade športnike, za ves čas, vložen trud, energijo. Vsa čast," se je Rogliču ob predaji zahvalil Dragić. Kot je v šali dodal, sam sicer stopa v manjše čevlje, vendar se bo potrudil, da bo vsaj izenačil njegov zbir: "Obljubljam, da bom naredil vse, da izenačim zbrana sredstva."

Sorodna novica "V kolesarstvu je veliko dirk, tako da izzivov ne zmanjka. Zagotovo Tour, še Švica ..."

Za program Botrstvo v športu

Prvi ambasador fundacije je bil predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Nasledil ga je Aleksander Čeferin, prvo ime Evropske nogometne zveze, ta pa je naziv botra nato predal smučarski šampionki Tini Maze, ki je lani zbrala rekordnih 135 tisoč evrov. Iz rok Tine Maze je konec lanskega leta na dobrodelni prireditvi vlogo ambasadorja prevzel Roglič.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na pobudo nekdanjega predsednika Bogdana Gabrovca leta 2015 ustanovil Fundacijo za športnike iz socialno šibkih okolij ter jo pozneje preimenoval v Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja za podporo športnikom in drugim nadarjenim dijakom ter študentom iz socialno šibkih okolij, ki od leta 2020 uspešno sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Moste - Polje in pod njenim okvirom se izvaja program Botrstvo v športu. Štipendije so razdeljene v dve starostni kategoriji (od 14 do 18 let in od 18 do 23 let), prvi sadovi podpore mladim, katerih športna kariera je bila ogrožena, a so hkrati tudi uspešni učenci, pa je že vidna, pravijo pri OKS-u.

Fotogalerija: www.alesfevzer.com in BoBo

Dobrodelni večer s Primožem Rogličem, posnetek celotne prireditve iz Ljubljane