Rajko Hrvat. Foto: www.alesfevzer.com
Rajko Hrvat. Foto: www.alesfevzer.com

V svoji polfinalni skupini je bil Hrvat tretji, za petkov finale pa napoveduje boj za odličje.

V Hrvatovi polfinalni skupini sta pred tekmovalcem izolskega Arga tekmo končala Švicar Andri Struzina in Urugvajec Bruno Cetraro Berriolo. Še na 1500 metrih je prepričljivo vodil Hrvat, v finišu pa sta ga tekmeca prehitela za nekaj desetink. Iz druge skupine so se v finale prebili Grk Antonios Papakonstantinu, Italijan Gabriel Soares in Francoz Baptiste Savaete.

"Iz mojega vidika je bila tekma izpeljana popolno. Na koncu sem imel tako dobro pozicijo, da ni bil potreben finiš in sem z močmi že varčeval za finale. Enostavno ni imelo smisla, da se borim za višjo pozicijo in upam, da sem tako nekaj pridobil za jutri," je za STA povedal Hrvat.

Jasni so tudi načrti za finale. "Zelo pomembno bo, komu bo uspela najboljša regeneracija. Nato bo treba iti v tekmo brezkompromisno že vse od začetka. Morda po kakovosti malce odstopa Grk, a v finalu nas je šest in računati je treba prav z vsemi. V finalu bo treba tudi verjeti vase in pokazati najboljšo tekmo."

Nastopile so še tri slovenske posadke. Skifistka Nina Kostanjšek je v tolažilnem polfinalu za uvrstitev v C- ali D-finale osvojila tretje mesto in se bo potegovala za uvrstitev od 13. do 18. mesta. Jaka Čas in Nik Krebs sta se z 2. mestom v svoji skupini prav tako uvrstila v finale C, Matej-Filip Pfeifer pa bo po četrtem mestu nastopal v finalu D.