Benjamin Savšek se je dobro znašel na francoskih brzicah. Foto: BoBo
Benjamin Savšek se je dobro znašel na francoskih brzicah. Foto: BoBo

Preostali slovenski predstavniki so morali opraviti še drugo vožnjo. Luki Božiču, ki je bil v prvi vožnji 23., tudi drugič ni uspelo. Prvenstvo je končal z dvema dotikoma in štirimi kazenskimi sekundami pribitka, zaostanek skoraj desetih sekund pa je bil prevelik za deset mest, ki so še vodila v polfinale.

V drugo vožnjo so morale tudi vse tri kajakašice, saj Urši Kragelj, Evi Terčelj in Ajdi Novak na zahtevni progi prvi poskus ni uspel. Tudi v drugi je prizorišče pokazalo svoje pasti in zobe, sobotnega polfinala sta se lahko veselili Kragljeva in Terčeljeva. Kragljeva je dosegla četrti čas druge vožnje, Terčeljeva je bila sprva s 13. mestom ob dotiku prepočasna, a so ji ga nato odbili in je bila s petimi sekundami zaostanka na devetem mestu še dovolj hitra za polfinale. Brez je ostala Novakova z izpuščenimi vrati in 50 sekundami pribitka.

"Zadovoljen sem s svojo vožnjo v kvalifikacijah, v soboto pa bo nov dan, nova tekma. Proga bo bolj zahtevna, treba bo biti bolj zbran in paziti do konca. Danes sem kar nadziral celo vožnjo, odpeljal brez kazenskih sekund, naredil to, kar sem moral. Sem v dobri formi, slalom pa je včasih nepredvidljiv, hitro se lahko zapleteš in padeš na nižja mesta. A sem dobro pripravljen in upam, da se bo dobro izteklo," je dejal Savšek.

V petek bo v Pauu znova pestro, saj se bo že odločalo o posamičnih kolajnah pri kajakaših in kanuistkah. Slovenija bo imela na divji vodi reke Gave de Pau štiri čolne, med njimi tudi prvega favorita za visoka mesta Petra Kauzerja.

V Franciji ta teden na istem prizorišču kot svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah poteka tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Po včerajšnjih uspešnih kvalifikacijah, ko je Nejc Žnidarčič postavil najboljši čas, Anže Urankar pa je bil drugi med kajakaši, je bil tudi drugi kvalifikacijski dan za slovensko ekipo uspešen. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta namreč v konkurenci dvojcev postavila četrti čas kvalifikacij. Z drugim časom druge vožnje sta zanesljivo v finale napredovala tudi Maks Frančeškin in Simon Hočevar.