Benjamin Savšek je v bogati karieri osvojil vse, razen skupne zmage v svetovnem pokalu. Foto: Kajakaška zveza Slovenije
Benjamin Savšek je v bogati karieri osvojil vse, razen skupne zmage v svetovnem pokalu. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Sideris Tasiadis najbolje pozna progo v Augsburgu, kar je odlično izkoristil, progo je izpeljal brez napake in drugouvrščenega Slovaka Mateja Benuša prehitel za 3,08 sekunde. Tretji je bil Čeh Jiri Prskavec (+3,19).

V finale sta se uvrstila dva Slovenca. Olimpijski prvak Benjamin Savšek je z enim dotikom osvojil sedmo mesto, Luka Božič pa je izpustil vrata in končal na devetem mestu.

Savšek: Rezultat primeren napakam
"Polfinale se mi je lepo izšel, sicer s kazenskimi pribitki. Danes je precej zahtevna proga. Nekaj kombinacij je takšnih, da jih je težko odpeljati. Danes se mi ni povsem izšlo. Delal sem napake in na koncu je rezultat temu primeren. Škoda, da nisem odpeljal boljše, ampak sedaj ne morem spremeniti ničesar. Lahko le usmerim misli proti naslednjemu svetovnemu pokalu, ki nas čaka čez en teden v Pragi. Tam bom poskušal doseči višjo uvrstitev," je tekmo ocenil Savšek.

Med ženskami je prepričljivo slavila Avstralka Jessica Fox, ki je prvo zasledovalko Angele Hug iz Francije prehitela kar za 6,51 sekunde. Na oder za zmagovalke je stopila še domačinka Elena Lilik (+7,06). Vse preostale kanuistke so zaostale za več kot deset sekund.

V polfinalu sta nastopili Eva Alina Hočevar (11. mesto) in Alja Kozorog (20. mesto), ki sta bili prepočasni za finale deseterice. Hočevar je finale zgrešila za le 34 stotink sekunde. Tudi v polfinalu je bila najhitrejša Fox.

Savšek in Božič v Augsburgu nista izpolnila visokih pričakovanj