Scottie Scheffler si je drugič v karieri prislužil znameniti zeleni suknjič za zmagovalca v Augusti. Foto: Reuters
Scottie Scheffler si je drugič v karieri prislužil znameniti zeleni suknjič za zmagovalca v Augusti. Foto: Reuters

"Nimam besed, kaj mi pomeni že drugič zmagati na tem turnirju, in še manj besed imam o tem, kaj mi pomeni prvič postati oče. Kakšni trenutki v mojem življenju," je dejal Scheffler, tik preden mu je lanski zmagovalec Jon Rahm izročil tradicionalni zeleni jopič.

Scheffler, ki pričakuje rojstvo svojega prvega otroka konec aprila, je turnir končal z 11 udarci pod parom, Američana Max Homa in Collin Morikawa ter Anglež Tommy Fleetwood pa so si razdelili tretje mesto za Abergom s štirimi udarci pod parom (284).

Na osmi luknji zadnjega dne so bili Scheffler, Aberg, Homa in Morikawa izenačeni, vendar je Scheffler pobegnil s tremi birdiji zaporedoma.

Scheffler je zdaj osvojil tri od štirih turnirjev, na katerih je nastopil letos. Na Houston opnu je zasedel drugo mesto.

Superzvezdnik Tiger Woods je končal turnir dan po svojem negativnem rekordu na mastersu s 77 krogi in si nekoliko opomogel od debakla dan prej. 48-letnik je tretji dan turnirja na igrišču Magnolia Lane potreboval 82 udarcev za 18 lukenj: 15-kratni zmagovalec majorjev še nikoli ni odigral slabšega kroga na turnirju masters.

Woods pa ima nov rekord – kar 24-krat zaporedoma se je uvrstil v rez na mastersih. Letošnji turnir pa je končal na 60. mestu. "V celoti gledano je za menoj izjemno dober teden, glede na to, da že dolgo nisem odigral celotnega turnirja," je dejal Woods.