Simone Biles si ni privošila nobene napake. Foto: EPA
Simone Biles si ni privošila nobene napake. Foto: EPA

Američanka je bila prva favoritinja, vendar sta z branilko naslova Rebeco Andrade uprizorili tesen boj, dokler ni Brazilka v tretjem nastopu napravila velike napake na gredi in se morala zadovoljiti s srebrom. Bron je osvojila Američanka Shilese Jones. To je bila še druga zlata kolajna za Biles na tem SP-ju, potem ko je bila najboljša že z ekipo.

Po velikem zmagoslavju na olimpijskih igrah avgusta 2016 v Riu de Janeiru, kjer je osvojila štiri zlate kolajne in eno bronasto, je nato predlani v Tokiu po psiholoških težavah prišla le do ekipnega srebra ter brona na gredi in predčasno odstopila s tekmovanja.

Močno je pogrešala gimnastiko, se vrnila k športu in tokrat uprizorila veliko vrnitev na svetovni prestol. Nizala je prepričljive nastope brez večjih napak. Deset let po prvi zlati kolajni na SP-ju, ki jo je prav tako osvojila v Antwerpnu kot 16-letnica, je danes še šestič osvojila mnogobojsko krono. To je bila njena 21. zlata kolajna na SP-jih, skupno pa je na SP-jih osvojila 27 odličij.

S skupnim zbirom 58,399 točke je njena prednost pred branilko naslova Andrade znašala kar 1,633 točke, Jones je na tretjem mestu zbrala 56,332 točke.

"Vem, da sta moja starša ob napaki doživela srčni infarkt," je po zmagi in zadnjem nastopu na parterju, kjer se je nerodno spotaknila med sestavo, v smehu dejala 26-letna ameriška zvezdnica, zdaj z neverjetnimi 34 kolajnami na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih najboljša v zgodovini tega športa.

V soboto in nedeljo finalni boji po orodjih
V soboto in nedeljo se bo prvenstvo v Antwerpnu, na katerem si je Slovenka Lucija Hribar z dobrimi nastopi v kvalifikacijah mnogoboja že priborila olimpijsko vozovnico za Pariz 2024, sklenilo s finali po orodjih.

Simone Biles upravičila vlogo favoritinje v mnogoboju