Andrej Dobovičnik je lahko zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev v drugem delu. Foto:
Andrej Dobovičnik je lahko zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev v drugem delu. Foto:

Večino tekme so Slovenci prevladovali, toda tako kot na pripravljalnih tekmah je zatajila realizacija. Proti golu so sprožili kar 27 strelov, Francozi pa le pet. Gositelji so zadeli že iz svojih prvih strelov, najprej je bil že v drugi minuti natančen Chaulet, nato pa v 11. še Handoud.

V drugem polčasu so se slovenski reprezentanti zbrali. Slaviša Goranovič je v 22. minuti znižal na 1:2, Gašper Vrhovec je tri minute pozneje izenačil, tekmo pa je odločil Gorazd Drobnič v 28. minuti.

Cilj prenovljene slovenske izbrane vrste je uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo januarja prihodnje leto v Budimpešti in Debrecenu. Preboj na Madžarsko bo zelo zahteven. Iz vsake kvalifikacijske skupine (teh je sedem) se bodo na EP, kjer bo po novem nastopilo 12 reprezentanc (doslej le osem), poleg gostiteljev uvrstile le prvouvrščene ekipe in štiri najboljše drugouvrščene reprezentance.

V petek se bodo izbranci Andreja Dobovičnika ob 18. uri pomerili s favorizirano Rusijo. Ta je danes visoko s 7:1 ugnala Črno goro.

Kvalifikacijska skupina 7:
FRANCIJA - SLOVENIJA 2:3 (2:0)
Chaulet 2., Handoud 11.; Goranovič 22., Vrhovec 25., Drobnič 28.
RUSIJA - ČRNA GORA 7:1

Petek ob 18.00:
SLOVENIJA - RUSIJA
Ob 20.00:
FRANCIJA - ČRNA GORA

Nedelja ob 16.00:
ČRNA GORA - SLOVENIJA
Ob 18.00:
RUSIJA - FRANCIJA

C. R.