Brez točke je ostal tudi favorizirani Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com
Brez točke je ostal tudi favorizirani Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com

Deni Kožul, Darko Jorgić in Peter Hribar so izgubili svoje dvoboje in skupaj osvojili tri nize.

Prvi je proti najbolje uvrščenemu Portugalcu na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze Marcosu Freitasu (33.) nastopil Kožul (155.) in izgubil z 1:3 (-8, -6, 9, -7).

Jorgića, osmega igralca sveta, je presenetljivo ugnal Joao Geraldo s 3:2 (-6, 11, 4, -9, -8). Hrastničan je sicer povedel z 2:1 v nizih, potem ko je v tretjem hitro opravil s Portugalcem, ki na lestvici ITTF zaseda 49. mesto, nato pa je tekmec dobil preostala niza za vodstvo z 2:0.

Zadnjo točko je Portugalcem priboril Joao Monteiro (83.), ki je s 3:0 (-9, -10, -3) premagal Hribarja (321.).

"Škoda, ker smo imeli morda priložnost tudi za kaj več. Na žalost je imel Deni že v prvem dvoboju nekaj smole, saj je zgrešil nekaj lahkih žogic, ki jih običajno ne zgreši. Žal mi je moje tekme, kajti po zaostanku z 0:1 v nizih in 4:9 v drugem sem se vrnili v igro, povedel z 2:1, pa ostal praznih rok. Geraldo je bil ves čas agresiven in mi ni pustil, da bi prišel do svoje igre. Mislim, da je Peter v prvih dveh nizih prikazal svoj najboljši namizni tenis na SP, boril se je do konca, toda Monteiro je vendarle precej višje na lestvici od njega. Ampak kakorkoli že, nimamo si česa očitati, uvrstitev med 16 na svetu je lep uspeh. Iskreno upam, da bomo na prihodnjem SP prikazali še kanček več, bomo morali pa še več trenirati, da bi napredovali," je povedal Jorgić.

Portugalska se bo v četrtfinalu pomerila z Japonsko, ki je v sredo ugnala Brazilijo prav tako s 3:0.

Geraldo presenetil Jorgića, Slovenci ostali brez točke

Slovenska izbrana vrsta, ki je v Čengduju nastopala brez s covidom-19 okužene selektorice Andreje Ojsteršek Urh, je sicer izpolnila osnovni cilj, potem ko je v izločilne boje napredovala po drugem mestu v skupini 1.

"Gledali smo dvoboj, v katerem je bil nasprotnik že od samega začetka agresiven. Fantje so poskušali vse, vendar se jim ni izšlo. Priznati moramo, da so bili Portugalci danes boljši. Vendar si nimamo česa očitati. Že od samega odhoda na Kitajsko nam je šlo vse narobe, ampak fantje so pokazali, da so res pravi. Praktično vse so si morali organizirati sami, kar ni ravno preprosto in zagotovo so tu izgubili precej energije," je po dvoboju, ki ga je spremljala od doma, za Namiznoteniško zvezo Slovenije povedala selektorica Ojsteršek Urh.