Denis Totošković je v 33. minuti postavil končni izid. Foto: BoBo
Denis Totošković je v 33. minuti postavil končni izid. Foto: BoBo

V kvalifikacijski skupini 5 je še Kazahstan, z njim se bo Slovenija v gosteh merila 8. oktobra.

Slovenci so odlično začeli tekmo, že v 2. minuti je kapetan Igor Osredkar zadel iz bližine za 1:0. Tudi pozneje so imeli pobudo, vendar je niso nadgradili s še kakšnim zadetkom. Za nameček so tri minute in pol pred koncem prvega polčasa Črnogorci izenačili, ko je Aleksandar Obradović streljal od daleč, žoga je v hrbet zadela Nejca Hozjana, spremenila smer in končala v slovenski mreži.

Slovenija, ki je na lestvici Mednarodne nogometne zveze precej višje kot Črna gora, se je tudi v uvodu drugega polčasa mučila s tekmecem, imela pobudo in dvakrat zadela okvir vrat, a izid se ni spremenil. V 31. minuti je domača izbrana vrsta le izigrala črnogorsko obrambo, iz bližine je za vodstvo z 2:1 mrežo zatresel Žiga Čeh. Dve minuti pozneje je končni izid prav tako iz bližine postavil Denis Totošković.

Čeprav zaradi poškodb selektor Tomislav Horvat ni mogel računati na Tilna Gajserja in Marka Mohoriča, je Slovenija na šesti medsebojni tekmi četrtič premagala Črno goro, ob tem ima še dva neodločena izida.

Glavni del kvalifikacij se bo končal prihodnje leto. Slovenija bo 3. marca gostovala v Črni gori, 8. marca pa bo gostila Kazahstan. V elitni del kvalifikacij bo napredovalo 12 zmagovalcev skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Preostalih osem drugouvrščenih ekip bo šlo v dodatno razigravanje.

V elitnem delu kvalifikacij bo igralo 20 reprezentanc, ki jih bo žreb 5. julija 2023 razdelil v pet skupin. Pet zmagovalcev skupin bo neposredno potovalo na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz petih skupin pa se bodo med seboj merile še za dve prosti mesti.

Gostitelj SP-ja 2024 še ni znan. Na zadnjem svetovnem prvenstvu lani v Litvi je naslov osvojila Portugalska.

Futsal: Zadetki s tekme Slovenija - Črna gora