Slovenski četverec je ostal brez možnosti za napredovanje. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski četverec je ostal brez možnosti za napredovanje. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem dvoboju je Belgija zmagala z 21:8, nato pa je Španija Slovence ugnala z 21:17. Slovensko ekipo sestavljajo Adrian Hirschmann, Milorad Sedlarević, Jure Ličen in Jakob Strel. Četverica bo v petek igrala zadnjo tekmo ob 16.10 z Latvijo, ki si je z dvema zmagama že zagotovila napredovanje.

Slovenci so bili proti Belgijcem popolnoma nemočni. Nekako so še držali do izida 5:8, nato pa so Belgijci začeli višati razliko in zanesljivo zmagali. Nekoliko bolj enakovredni so bili Slovenci Špancem. Do izida 13:13 si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti, nato pa so Španci dosegli štiri zaporedne točke. Slovenci so se v nadaljevanju po košu Sedlarevića še približali na 17:18, toda to je bilo tudi vse, kar jim je do konca uspelo.

"Prva tekma z Belgijo je bila slaba. Premehko je bilo vse skupaj, prvo minuto in pol, dve smo se še zdržali, a smo potem razpadli. Belgija je dobra, a smo igrali slabo. Španija je bila premagljiva, to smo vedeli. Tekma je bila nervozna. Španci so izkoristili naše napake in po boljšem izvajanju prostih metov zmagali. Ni kaj, moramo iti naprej," je povedal slovenski trener Matic Vidic.

Remec deseti v BMX-u

Jaka Remec je bil zadovoljen s svojim nastopom. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Remec je bil zadovoljen s svojim nastopom. Foto: www.alesfevzer.com

Kolesar v BMX-u Jaka Remec je na evropskem prvenstvu, ki poteka v okviru evropskih iger, zasedel deseto mesto v olimpijski disciplini park. V finalu je prehitel dva tekmovalca, a je bil kljub vsemu zelo zadovoljen s svojim nastopom. Ljubljančan, ki je bil z 18-leti najmlajši v konkurenci, je po kvalifikacijah za finale napovedal dva nova trika. Enega je tudi uporabil in ga na tekmi dvakrat izvedel brezhibno.

"Razmišljal sem o dveh, a sem na trening nastopu uvidel, da mi rampa ne ustreza. Za enega novega pa sem se vendarle odločil. Bilo me je strah, kako se bo končalo, a mi je uspelo. Zato sem vesel, saj mi je bil sam nastop pomembnejši od mesta, ki sem ga zasedel. To sicer ne pomeni, da ne bi želel biti višje, a to je trenutna realnost," je po tekmi dejal Remec, ki je imel lani dve hujši poškodbi, zato se mu je nekoliko ustavil želeni napredek.

Drugi slovenski predstavnik Matej Žan skupaj z Remcem sta edina, ki se v Sloveniji s tem resno ukvarjata in sta profesionalca – je z 19. mestom izpadel v kvalifikacijah. Zlato medaljo je dobil Britanec Kieran Reilly, drugi je bil branilec naslova Francoz Anthony Jeanjean, bronasto pa še en Britanec, Declan Lee Brooks, tudi bronasti z olimpijskih iger v Tokiu.

Ponomarenko Janić in Urankar v polfinalu

Mešani kajakaški dvojec se v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Krakovu ni neposredno uvrstil v finale. Po posamičnih uspehih dopoldne sta Špela Ponomarenko Janić in Anže Urankar v zadnji disciplini dneva v svoji kvalifikacijski skupini zasedla četrto mesto, kar pomeni, da bosta finale lovila v polfinalu.

"Šele tretjič sva sedela v istem čolnu, s tekme v tekmo nama gre bolje. Bila dva blizu posadkam, v katerih sedijo dobitniki odličij z največjih tekmovanj, verjameva pa, da sva lahko še boljša. Vsekakor se nadejava, da se bova jutri uvrstila v finale," je dejala Ponomarenko Janić.