Slovenci so odlično opravili s skupinskim delom. Foto: worldtabletennis.com
Slovenci so odlično opravili s skupinskim delom. Foto: worldtabletennis.com

Slovenija je v skupini 7 po vrsti premagala Singapur (3:1), Brazilijo (3:1), Kanado (3:0) in Malezijo (3:0) za končnih osem točk in predčasno uvrstitev v osmino finala. V dodatne kvalifikacije so se iz te skupine uvrstili še igralci Singapurja (7 točk) in Brazilije (6), prvenstvo pa sta že končali reprezentanci Kanade (5) in Malezije (4), ki je edina ostala brez zmage.

Nastop med 16 najboljšimi si je že zagotovilo vseh osem zmagovalcev skupin. Ob Sloveniji so to še Kitajska, Nemčija, Južna Koreja, Francija, Japonska, Švedska in Portugalska. Drugo- in tretjeuvrščene zasedbe bodo v sredo najprej igrale dodatne kvalifikacije za osmino finala. Tudi dvoboji za vstop v četrtfinale bodo na sporedu v sredo od 10.00 naprej po slovenskem času. Tekmeci Slovencev še niso znani, bi si pa Darko Jorgić in soigralci z uvrstitvijo v četrtfinale že zagotovili vstopnico za olimpijske igre v Parizu.

Prvi je proti Maleziji za mizo stopil Jorgić (15. na lestvici mednarodne zveze ITTF), ki se je precej namučil s 450. igralcem sveta Či Šenom Vongom. Slavil je s 3:2 (9, -10, 2, -9, 4). Delo sta nato končala Deni Kožul in Peter Hribar. Kožul je s 3:0 (6, 11, 6) ugnal Javena Čoonga (363.), Hribar pa je bil prav tako s 3:0 (3, 6, 8) boljši od Čee Feng Leonga (548.).

"Darko se je moral kar pošteno naigrati, da je strl odpor Wonga, ki je vsak njegov servis, če ga ni zgrešil, vračal kratko, tako da je Darko težko prišel v napad. Videli smo res veliko lepih izmenjav, tako da je moral Darko pokazati vse svoje znanje. Deni in Peter sta svoje delo opravila z odliko in dejansko nista imela težav. Po svoje so fantje potrebovali en takšen dvoboj, v katerem se je odigral bolj odprt ritem," je povedala Ojsteršek Urh.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Čengduju na Kitajskem je Slovenija izpadla v osmini finala proti Portugalski.

Namiznotenisači brez poraza: "Cilj je izpolnjen"