Darko Jorgić je priboril Sloveniji dve točki. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je priboril Sloveniji dve točki. Foto: www.alesfevzer.com

Jorgić, 15. igralec sveta, je v uvodni partiji dvoboja s 3:1 premagal prvega igralca Singapurja Izaaca Queka, ki velja za enega najboljših mladih igralcev na svetu. Sledilo je izenačenje na 1:1, ko je Yew En Ken Pang s 3:0 ugnal Danija Kožula v drugem dvoboju.

V tretjem je Peter Hribar Sloveniji znova priigral vodstvo, s 3:1 je premagal Zheja Yuja Clarencea Chewa in s tem omogočil Jorgiću, da v četrtem dvoboju priigra Sloveniji odločilno točko. To je Hrastničanu tudi uspelo z zmago 3:1 proti Yewu Enu Kenu Pangu.

Slovenci na prvenstvu v Južni Koreji lovijo vsaj uvrstitev v osmino finala, s katero bi ohranili točke na svetovni lestvici in se s tem obdržali na mestih, ki vodijo na olimpijske igre v Parizu.

Poleg Singapurja so v skupini s Slovenijo še Brazilija, Kanada in Malezija. Slovenija se bo z Brazilci pomerila v zgodnjih nedeljskih urah, dvoboj s Kanado bo na sporedu popoldne v ponedeljek po slovenskem času, z Malezijci pa v torek zjutraj.

"Prva tekma je vedno težka, predvsem ko je nasprotnik že igral. Fantje so bili zelo motivirani, sicer pa kako naj bodo drugače, to je SP z dodatnim pridihom kvalifikacij za OI. Singapur je pametno postavil Queka na mesto dva, kar pomeni prva tekma z Darkom, saj sta nedolgo nazaj igrala v Goi. Quek res zelo dobro vrača servise in si je težko pridobiti tisto prednost na servisu, ki te pripelje do zmage," je povedala slovenska selektorica Vesna Ojsteršek Urh.

"Mislim, da nisem prikazal najboljše igre, ampak je bila to prva tekma in upam, da bodo naslednje boljše. Sem pa vsekakor vesel, da je ekipa zmagala, kar je najbolj pomembno. Vsi smo s sabo prinesli pozitivno energijo in borbenost," je dodal Jorgić.