Slovenska štafeta. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Slovenska štafeta. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

V slovenski vrsti je vnovič odlično nastopila Tina Čelik v prsni predaji, ki je tekmo končala z dosežkom 1:07,88 in ekipo pripeljala na peto mesto, s 4:08,85 pa so debelo sekundo zaostale za državnim rekordom.

S šestim finalom so Slovenke sicer popravile slovenski vtis, a ne gre spregledati, da so plavalci tudi na tretjem evropskem prvenstvu zapored ostali brez kolajne, možnosti so bile tokrat zaradi okrnjene konkurence velike.

"Vse štiri smo dale vse od sebe. Ponosna sem predvsem na preostala tri dekleta. Zabavale smo se in to je bil razlog, da smo bile hitrejše kot zjutraj," je po tekmi povedala Janja Šegel. "Imele smo veliko motivacijo, pomembna pa je bila energija med nami, ki nas nese naprej," pa je dodala najmlajša v reprezentanci Hana Sekuti, vesela izkušenj, ki jih bo že prihodnji teden s seboj odnesla na mladinsko evropsko prvenstvo v Litvo.

Plavanje, evropsko prvenstvo

"Vse smo izpeljale tekmo najboljše, kot smo lahko, bilo smo sproščene in uživale, kar se pozna. Z vsemi tremi je bilo res zelo lepo. Mislim, da grem domov lahko zelo motivirana," je po tekmi povedala Tina Čelik, edina v slovenski vrsti, ki je podirala osebne rekorde na prvenstvu.

"Obožujem štafete. Kdor me pozna, to ve. In res sem vesela še enega starta. Greš in daš vse za ekipo in to smo naredile. Čudovit zaključek evropskega prvenstva," pa je za konec dodala najizkušenejša v ženski vrsti Tjaša Pintar.

Moška mešana štafeta v postavi Primož Šenica Pavletič, Anže Ferš Eržen, Jaka Pušnik in Sašo Boškan je bila 15.

Katja Fain se je predstavila še na 400 m prosto in s 4:20,71 osvojila 16. mesto. Skromna sta bila v isti disciplini tudi Sašo Boškan na 20. in Arne Štular Furlan na 24. mestu.

Plavalci na EP-ju s šestimi finali, napovedanega odličja ni bilo