Po zlatem odličju na 200 m prosto v soboto je Janja Šegel v nedeljo na polkrajši razdalji osvojila še srebrno medaljo 19. sredozemskih iger. Foto: www.alesfevzer.com
Po zlatem odličju na 200 m prosto v soboto je Janja Šegel v nedeljo na polkrajši razdalji osvojila še srebrno medaljo 19. sredozemskih iger. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska štafeta v postavi Janja Šegel, Neža Klančar, Katja Fain in Tjaša Pintar je slavila s časom 7:59,27, s čimer so Slovenke za 36 stotink ugnale Italijanke in osvojile naslov sredozemskih prvakinj. Na tretjem mestu je Turčija zaostala že več kot šest sekund.

Med četverico sta bili kot omenjeno tudi Janja Šegel in Neža Klančar, ki sta si pred tem že priplavali srebro in bron. V finalu na 100 m prosto za ženske je slavila Ciprčanka Kalia Antoniou s časom 54,36. Janja Šegel je zaostala zgolj za 12 stotink, zato pa je Neža Klančar za vsega štiri stotinke dobila dvoboj za bronasto medaljo s Španko Lidon Munoz del Campo.

Sašo Boškan je bil v četrtem slovenskem finalu večera šesti na 400 m prosto (3:52,24).

Janja Šegel blestela na sredozemskih igrah

Atletinje v štafeti srebrne, atleti po pritožbi četrti
Anita Horvat, Maja Pogorevc, Jerneja Smonkar in Agata Zupin so v štafeti 4 X 400 m osvojile srebrno medaljo (3:31,51). To je bila predzadnja atletska končna odločitev iger, v zadnji pa so slovenski atleti v štafeti 4 X 400 m osvojili četrto mesto (3:05,12). Rok Ferlan, Gregor Grahovac, Jure Grkman in Lovro Mesec Košir so tekli 3:05,12 in bili po diskvalifikaciji Italije tretji, a so se Italijani pritožili in le osvojili bron.

V finalu na 110 m ovire je tekel tudi Filip Jakob Demšar in bil šesti (13,72).

Medalje v plavalnem bazenu bodo delili do torka. 19. sredozemske igre, ki jih gosti Oran, se bodo končale v sredo.

Mariborčan Žan Luka Zelko je bil v igri za medaljo v Oranu v razredu ilca 7, na koncu pa osvojil peto mesto po 11. mestu v zadnji regati tekmovanja. Liam Orel je v istem razredu končal na 16. mestu.