Ana Belac. Foto: MMC RTV SLO
Ana Belac. Foto: MMC RTV SLO

27-letna Belac je bila prejšnji teden šesta v Nemčiji, ta konec tedna pa je v Franciji zasedla 12. mesto.

Portorožanka je že pred turnirjem ta teden ob Ženevskem jezeru z nagradnim skladom 300.000 evrov dosegla svojo najboljšo uvrstitev na lestvici Rolex – 283. mesto, z 12. mestom na turnirju Evian pa bo to uvrstitev še izboljšala.

Glede na sistem uvrščanja na olimpijske igre, ki teži k čim bolj množični udeležbi držav, je za Slovenijo dovolj uvrstitev med prvih 300 igralk na svetovni lestvici.

Slovenija ima na olimpijskem golfturnirju dve kvoti, kar pomeni, da se lahko Belac pridružita bodisi Pia Babnik bodisi Katja Pogačar. Odločitev po padla v prihodnjih treh tednih, dejstvo pa je, da ti potrebujeta vrhunske dosežke, saj sta obe nad 500. mestom.

Pia Babnik bo prihodnji teden edina slovenska predstavnica na drugem majorju sezone, odprtem prvenstvu ZDA. Mesto na olimpijskih igrah si lahko zagotovi z uvrstitvijo med prvih 15 na OP-ju ZDA, sicer bo potrebovala na zadnjih dveh turnirjih pred iztekom kvalifikacijskega roka za OI v Rimu in Pragi zmago ali vsaj drugo mesto.

Podobno velja za Katjo Pogačar, ki bo do zadnjega junijskega tedna, torej mesec dni pred OI, nastopila na treh turnirjih evropske serije. Prihodnji teden na Švedskem, nato pa v Rimu in Pragi.