Živa Dvoršak je bila v svoji paradni disciplini 28. Foto: www.alesfevzer.com
Živa Dvoršak je bila v svoji paradni disciplini 28. Foto: www.alesfevzer.com

30. je bila Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek pa je končala na 44. mestu.

Za 31-letno Dvoršakovo, ki je zaradi okužbe z novim koronavirusom izpustila precejšnji del sklepnih priprav za SP v deželi faraonov, je bila to paradna disciplina. Ne evropskem prvenstvu v Osijeku in lani na olimpijskih igrah v Tokiu se je uvrstila v finale, v Kairu pa ji je do tega dosežka zmanjkalo kar nekaj krogov.

Skupaj jih je dosegla 583, od tega 193 v klečečem položaju, 197 leže in 193 stoje. Za finale je zadostoval dosežek 587 krogov.

Kuharič je kvalifikacije končala s 582 krogi, najboljši dosežek pa ji je uspel leže s 199 krogi. Jerovškova je dosegla 579 krogov.

V finalu osmerice je slavila Kitajka Vanru Miao, ki je v dvoboju za zlato kolajno po preobratu ugnala Norvežanko Jenny Stene s 17:13. Bron je pripadel še eni Norvežanki Jeanette Hegg Duestad.

Od Slovenk je v Kairu v disciplini pištola 25 metrov nastopila tudi Denis Bola Ujčič. V prvem delu tekmovanja v natančnem streljanju je v prvi skupini zasedla 15. mesto, kar je na koncu z 287 krogi zadoščalo za skupno 35. mesto v seštevku obeh skupin.

Od strelcev je bil dejaven Robert Markoja, ki je v disciplini malokalibrska puška na 50 m v trojnem položaju v prvi skupini s 578 krogi zasedel 27. mesto med 49 tekmovalci.