Tadej Premru je blestel v igri dvojic z Markom Švaro. Foto: BZS
Tadej Premru je blestel v igri dvojic z Markom Švaro. Foto: BZS

Tudi na finalnem dnevu članskega svetovnega prvenstva v Franciji je slovenska reprezentanca igrala vidno vlogo, saj je nastopila v štirih polfinalih in dveh finalih. Jure Kozjek in Martin Zdauc sta osvojila srebrni medalji, Tadeja Petrič, Marko Švara, Tadej Premru in Anže Petrič pa bronaste.

Najbolj dramatičen je bil finale hitrostnega zbijanja med Martinom Zdaucem in Francozom Alexandreom Chiratom. Ob zaključku petminutnega zbijanja sta bila tekmeca izenačena 46:46, zadnjo zadeto kroglo Zdauca pa so sodniki označili kot neveljavno, saj naj bi ga prehitela sirena. Protesti slovenske delegacije niso zalegli, tako da sta se Zdauc in Chirat pomerila v podaljšku, v katerem je bil z zadeto kroglo ob zvoku sirene z 10:9 boljši domačin.

Jure Kozjek si je uvrstitev v popoldanski finale natančnega zbijanja zagotovil s suvereno jutranjo zmago proti Francozu Sebastienu Belayu s 13:4, v bitki za zlato pa se je Italijan Daniele Grosso izkazal za premočnega nasprotnika in slavil s 6:8, tako da Kozjek ostaja pri štirih naslovih svetovnega prvaka v tej disciplini.

Kljub zelo dobri predstavi v polfinalu igre dvojic sta morala Marko Švara in Tadej Premru stisniti roko domačinoma Sebastienu Belayu in Julienu Molagerju, ki sta bila boljša z 9:4, tako da sta se morala Švara in Premru zadovoljiti z bronom. V polfinalu mešanega kroga sta s tekmovanjem zaključila Tadeja Petrič in Marko Švara, ki ju je z 28:20 nadigrala francoska naveza Anaelle Barazutti – Guillaume Abelfo.

Martin Zdauc in Anže Petrič sta v petkovem polfinalnem trilerju štafetnega zbijanja izgubila proti Hrvatoma Marinu Miličeviću in Darjanu Živoliću, ki sta slavila po podaljšku z rezultatom 53:53 (10:6). V četrtfinalu natančnega zbijanja je brez medalje za las ostal Kozjek, ki je proti Alžircu Mohamedu Chaechouaju klonil z 18:19 in je svetovno prvenstvo zaključil na petem mestu, tako kot mešana štafeta Tadeja Petrič – Anže Petrič, ki je v četrtkovem četrtfinalu po podaljšku klonila proti hrvaški dvojici Ria Vojković – Marino Miličević.

"Izjemno sem zadovoljen tako z igrami kot z borbenostjo vseh članic in članov reprezentance, ki so potrdili, da zasluženo nosijo dres z državnim grbom. Še enkrat več se je izkazalo, da sodimo med najboljše na svetu v vseh disciplinah. Jure Kozjek je ponovno dokazal, da je velemojster igre posamezno. Posebne čestitke veljajo Martinu Zdaucu, ki je za drobec sekunde in tudi morda zaradi sodniške napake ostal brez zlatega odličja. Na podoben način smo ostali brez medalj v natančnem zbijanju in mešanem štafetnem zbijanju. Malce je zmanjkalo, da bi dosegli popoln izkupiček, sedem medalj v sedmih disciplinah," je dogajanje v Saint Vulbasu ocenil selektor Davor Janžič.