Kapetan slovenske reprezentance je Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan slovenske reprezentance je Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com

S tem je pridobila pravico do ekipnega nastopa v Parizu na olimpijskem turnirju 16 reprezentanc.

Pravico do nastopa v Parizu so si po objavi novih lestvic pridobile tri moške in štiri ženske ekipe. V ženski konkurenci so si mesto na olimpijskem turnirju priigrale Indija, Poljska, Švedska in Tajska, v moški pa Slovenija (11. mesto na lestvici ITTF), Hrvaška (12.) in Indija (15.).

Selektorica slovenske moške reprezentance Andreja Ojsteršek Urh je novico prek družbenih omrežij pospremila z navdušenim zapisom: "Toooo!!! Slovenska ekipa v Pariz. Bravo, fantje! Dokazali ste, da zmorete in znate."

Slovenija je na olimpijskih igrah nastopila že pred tremi leti v Tokiu. Takrat jo je v osmini finala izločila Južna Koreja. Edino točko za Slovenijo je priigral 40-letni Bojan Tokić.

Darko Jorgić se je v posamični konkurenci prebil do četrtfinala, kjer ga je izločil Tajvanec Jun Džu Linu.

"Fantje so si to več kot zaslužili z odličnimi igrami na svetovnem prvensvu v Busanu, ko so res dali vse od sebe, in le za malo se jim je izmuznil zgodovinski rezultat. Z uvrstitvijo med 16 najboljših smo nekako vedeli, da bi to moralo biti dovolj, ampak ne glede na vse je danes zadovoljstvo še toliko večje. Zdaj se moramo boriti naprej. Ne smemo se zadovoljiti samo s tem, da bomo igrali v Parizu. Pred nami je do konca junija še cela vrsta turnirjev, prvi bo že v četrtek v Singapurju, na katerem bo ob Darku Jorgiću igral tudi Deni Kožul. Zaradi posamične konkurence, ker se bodo postavljali nosilci, bo pomemben prav vsak turnir," je veselo novico komentirala Andreja Ojsterešek Urh.

Seznam udeležencev na OI v Parizu

Moške ekipe: 1. Avstralija, 2. Brazilija, 3. Kanada, 4. Kitajska, 5. Tajvan, 6. Hrvaška, 7. Danska, 8. Egipt, 9. Francija, 10. Nemčija, 11. Indija, 12. Japonska, 13. Južna Koreja, 14. Portugalska, 15. Slovenija, 16. Švedska.