Lučka Rakovec je zasedla 12. mesto. Foto: BoBo
Lučka Rakovec je zasedla 12. mesto. Foto: BoBo

V polfinalu sta nastopila Lučka Rakovec in Gregor Vezonik, ki pa se ob odsotnosti olimpijske prvakinje Janje Garnbret nista prebila med najboljših šest v vsaki od konkurenc v Južni Koreji.
Rakovec je med 20 polfinalistkami zasedla 12. mesto, Vezonik pa je tekmovanje končal na 13. mestu.

Slovenska predstavnica v ženskem polfinalu je osvojila vrhova dveh smeri od štirih, "norma" za preboj v finale je bila postavljena pri treh vrhovih smeri. Tudi edinemu Slovencu v moškem polfinalu ni šlo vse po načrtih.

Rešil je le en balvanski polfinalni problem, kar bi bilo dovolj za preboj med najboljšo šesterico, moška norma je bila postavljena pri dveh vrhovih smeri in dveh osvojenih conah.

Mia Krampl je v sobotnih kvalifikacijah v ženski konkurenci zasedla 26. mesto, Anže Peharc je bil v moških kvalifikacijah 34. in Zan Lovenjak Sudar 35.

Garnbret bo izpustila vse majske tekme
Janja Garnbret, ki je zmagala na uvodni tekmi v Meiringenu, se je odločila, da bo izpustila vse majske tekme svetovnega pokala, v karavano se bo vrnila 22. junija, ko se bo v Innsbrucku začela sezona v težavnosti. Korošica se odkrito spogleduje s še peto zmago v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala v težavnosti. Z novo lovoriko bi se z osvojenimi skupno desetimi naslovi v končnih seštevkih sezone izenačila z rekorderko iz Francije Sandrine Levet.