V ekipo se vrača Goran Jelenčič. Foto: Berislav Rožman
V ekipo se vrača Goran Jelenčič. Foto: Berislav Rožman
Morda bo zaigral tudi Dali Suljić. Foto: Berislav Rožman

Po zmagi nad Srbijo v taboru encijanov ni hujših poškodb, vprašljiv pa je nastop prvega centra Jake Sajevica, ki je na srečanju v Beogradu dobil udarec v ramo. Ena večjih okrepitev za tekmo proti Danski je Goran Jelenčič, ki zadnjih nekaj let ni nastopal za državno reprezentanco zaradi pogodbenih obveznosti v Angliji.
Treningom reprezentance se je pridružil tudi Dali Suljić, mlajši brat kapetana Mirta Suljića, ki na Novi Zelandiji igra za Ponsonby Rugby Club. Njegov nastop še ni potrjen, vsekakor pa bi bila ob morebitnem nastopu to najbolj zveneča okrepitev slovenske vrste.

Prejšnjo tekmo proti Danski so Slovenci dobili tesno s 16:10. Trenutno zasedajo drugo mesto v skupini, ob zmagi in morebitnem spodrsljaju Luksemburga pa se lahko zavihtijo na prvo mesto.

"Danci bodo prišli v Slovenijo z željo po maščevanju, ker so na svojem igrišču doživeli poraz. Spomnim se zadnje tekme, kako napeta je bila, na koncu pa bi se lahko obrnila na eno ali drugo stran. Pričakujem podobno tekmo, čeprav njihovi zadnji izidi niso ravno blesteči, želijo se pobrati. So izjemno močni in tekmovalni, izkoristijo vsako napako za zadetek," je povedal Jack Skofič.

V taboru encijanov si v soboto želijo čim večjo podporo s tribun. Cena vstopnice v predprodaji je pet evrov. Na dan tekme bo sedem evrov.