Encijani vabijo v Stanežiče. Vstopnina bo simboličnih pet evrov. Foto: rugby.si
Encijani vabijo v Stanežiče. Vstopnina bo simboličnih pet evrov. Foto: rugby.si

Upanje, da to ni nedosegljivo, daje to, da za Andoro nastopajo igralci iz močnih francoske in španske lige. Po drugi strani pa bodo Sloveniji spet priskočili na pomoč njeni legionarji. Encijane bodo okrepili trije od petih angleško-slovenskih bratov Skofič - Max, Jack in Frankie - ter visokorasli avstralski Slovenec, ki trenutno igra v Angliji, Michael Kovacic.
"Ne gremo na vse ali nič. Na vse gremo," je odločen direktor slovenske reprezentance Robert Puconja.

Bratje Skofič so si pred leti prislužili vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, ker so kot prvih pet bratov v zgodovini ragbija nastopili skupaj na tekmi za kako reprezentanco. Po sobotni tekmi pa se obeta nov vpis slovenskega ragbija v slavno knjigo rekordov.

V Guinnessovi knjigi rekordov pričakujejo zapisnik in videoposnetek, ki bosta dokazovala, da sta za reprezentanco skupaj zaigrala oče in sin. Igor in Gal Okič, ki sta sicer soigralca v ragbiklubu Ljubljana, sta na selektorjevem seznamu. Gal bo najverjetneje začel v prvi petnajsterici, 50-letni Igor pa bo na svojo priložnost čakal na klopi za rezervne igralce. Skupaj sta igrala že večkrat, a tokrat so zanju izvedeli tudi v Guinnessu.