Erik Bukovac je dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO
Erik Bukovac je dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO

Po dvakrat sta za Slovenijo zadela Erik Bukovac in Jure Nastran, po enkrat pa Duje Peroš in Teo Galič.

Vnaprej je bilo jasno, da sta Slovenija in Rusija edina tekmeca za prvo mesto na turnirju na Poljskem. Rusija je kotirala kanček višje od Slovenije, na koncu pa so Rusi le po zaslugi športne sreče iztržili remi, saj sta Jure in Matej Nastran v zadnjem delu zapravila strele s petmetrovke, ki bi morala odločiti zmagovalca. O prvem mestu na turnirju bo zdaj odločala skupna razlika v doseženih in prejetih golih, Slovenijo pa v soboto čakata tekmi proti Portugalski in Češki.

Rusi, ki so se izkazali predvsem z zelo hitrim plavanjem, so na začetku tekme upravičili vlogo favorita in prvo tretjino dobili s 3:1, v drugi povedli celo s 4:1 in imeli do konca še vodstvo s 5:3 in 6:4. Četa selektorja Primoža Troppana se ni predajala in tri minute pred zadnjim piskom sirene je po golu mladega Peroša izenačila na 6:6. V zadnjih minutah so bili Slovenci celo nevarnejši.

"To tekmo smo res odigrali odlično. Rusi so vodili, na koncu pa so bile naše možnosti za zmago celo večje. Tempo na celi tekmi je bil res nor," je povedal Troppan, ki bo skušal svoje varovance čim bolj odpočiti pred sobotnima sklepnima obračunoma.



2. krog:
RUSIJA - SLOVENIJA
6:6 (3:1, 2:2, 1:2, 0:1)
Bukovac in J. Nastran 2, Galič, Peroš 1.

POLJSKA - ČEŠKA 12:5

1. krog:
POLJSKA - SLOVENIJA
6:11 (1:3, 2:3, 2:2, 1:3)

RUSIJA - PORTUGALSKA
14:4

3. krog, sobota ob 10.30:
SLOVENIJA - PORTUGALSKA
Ob 9.00: RUSIJA - ČEŠKA

4. krog, danes ob 17.00:
ČEŠKA - SLOVENIJA
Ob 18.30:
POLJSKA - PORTUGALSKA

5. krog, nedelja ob 9.00:
ČEŠKA - PORTUGALSKA
Ob 10.30: POLJSKA - RUSIJA