Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Za zmagovalko, Nizozemko Sharon van Rouwendaal, je na jezeru Lupa zaostala le 14 sekund. To je njena najboljša uvrstitev v dosedanjih nastopih med svetovno elito in tudi najboljša slovenska uvrstitev na prvenstvu.

"To je moja najboljša uvrstitev do zdaj, tako da sem s tekmo zelo zadovoljna. Na začetku sem se sicer malce lovila, ampak potem je tekma lepo stekla. Tokrat sem plavala bolj spredaj kot sicer, tako da sem lahko spremljala potek tekme. V vodi sem se počutila res dobro, za zaključek pa mi je ostalo dovolj moči, da v zadnjem krogu nisem izgubljala mest tako kot v ponedeljek na pet kilometrov," je dejala Perše.

"Tekma je potekala zelo hitro, saj so že na začetku dekleta začela z močnim tempom. Špela se je ves čas držala v ospredju, tako kot sva se dogovorila. Plavala je zelo pametno in ni trošila nepotrebne energije s prestavljanjem pozicije, kar se je na koncu izkazalo za zelo dobro, saj je v zadnjih 400 metrih prehitela kar šest tekmic. Razmere so bile kar težke, saj je bila temperatura vode pred startom 27,8, zunanja temperatura pa tudi čez 36 stopinj. Špelin nastop lahko ocenim za popolno desetko, saj je poleg svoje najboljše uvrstitve na SP z uvrstitvijo na 11. mesto poskrbela tudi za najboljšo uvrstitev slovenske reprezentance na tem prvenstvu v Budimpešti," pa je bil zadovoljen njen trener Alen Kramar.